Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Στο «κόκκινο» η αγωνία για το υποβρύχιο «Titan» - Τελειώνει το οξυγόνο το μεσημέρι !!!

Ακόμη περισσότερα πλοία και σκάφη σπεύδουν στον βόρειο Ατλαντικό και την θαλάσσια περιοχή στην οποία αγνοείται από την περασμένη Κυριακή το βαθυσκάφος «Titan». Σε αυτό επιβαίνουν πέντε άνθρωποι. Η αγωνία για την τύχη τους χτυπά κόκκινο» ενώ ξεμένουν από οξυγόνο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών η περιοχή των ερευνών έχει πλέον επεκταθεί. Πλέον τα πληρώματα «χτενίζουν» στην επιφάνεια μία περιοχή διπλάσια σε μέγεθος από το Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ίδια ώρα, έχουν καταφέρει να βουτήξουν σε περίπου 2,5 μίλια βάθους

.

«Πρόκειται για μία επιχείρηση ερευνών και διάσωσης στο 100%», τόνισε ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμι Φρέντερικ προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο την προσπάθειά μας για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους και των μελών πληρώματος».

Όμως, ο χρόνος είναι εχθρός, τα περιθώρια στενεύουν και η κλεψύδρα αδειάζει. Η τιτάνια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη μοιάζει με ζωντανό εφιάλτη και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Ζητούμενο παραμένουν ο εντοπισμός θέσης του βαθυσκάφους, η προσέγγισή του με εξοπλισμό, η άντλησή του στην επιφάνεια – σε περίπτωση που παραμένει άθικτο, και όλα αυτά θα πρέπει να συμβούν προτού εξαντληθεί το οξυγόνο σήμερα, περίπου το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου