Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην καλλιτεχνική κολύμβηση οι αδελφές Αλεξανδρή – Η ιστορία των τριδύμων από το Βόλο που αγωνίζονται με την Αυστρία

 Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην καλλιτεχνική κολύμβηση αναδείχθησαν στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στο 20ό Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα οι αδερφές Άννα Μαρία και Μαρίνα Ειρήνη Αλεξανδρή που αγωνίζονται με τα χρώματα της Αυστρίας.

Οι 25χρονες αδελφές Άννα-Μαρία και Ειρήνη – Μαρίνα Αλεξανδρή πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους

, στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία ημέρα πριν, είχε κατακτήσει το δεύτερο μετάλλιο της στην διοργάνωση και η τρίτη αδελφή της οικογένειας Αλεξανδρή, η Βασιλική, η οποία πήρε το ασημένιο τόσο στο ελεύθερο σόλο ενώ είχε κάνει το ίδιο μερικές μέρες πριν και στο τεχνικό σόλο.

Οι Άννα Μαρία και η Ειρήνη – Μαρίνα μαζί με την τρίδυμη αδερφή τους Βασιλική (αναπληρωματική του ντουέτου) τα τελευταία χρόνια μετακόμισαν από τον Βόλο όπου γεννήθηκαν και αγωνίζονται με την Εθνική της Αυστρίας διότι, όπως υποστήριξαν, η ομοσπονδία πραγματοποιούσε μεροληπτικές κλήσεις στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Μία προπονήτρια αναγνώρισε το ταλέντο τους και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

Στην κορυφή του κόσμου σε έναν αγώνα κόντρα σε δίδυμες αδερφές

Η ιστορία των τριδύμων από το Βόλο που αγωνίζονται με την Αυστρία

Η ιστορία των τριδύμων από το Βόλο είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα όπως την διαβάζουμε στο magnesianews.gr . Η Βασιλική είναι η μεγαλύτερη, η Άννα-Μαρία ακολούθησε και η Ειρήνη ήρθε στο φινάλε, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997, με τη διαφορά να είναι κυριολεκτικά στο λεπτό ανάμεσα στις τρίδυμες Αλεξανδρή! Από το 2012 βρίσκονται πλέον στην Αυστρία όπως προαναφέραμε, και οι στόχοι στην καλλιτεχνική κολύμβηση μεγαλώνουν διαρκώς από εκείνη την ημέρα

«Ήμασταν περίπου 15 ετών. Μόλις είχαμε τελειώσει την Τρίτη Γυμνασίου και φύγαμε για Αυστρία» δηλώνει η Ειρήνη.

«Η απόφαση ήταν όλων, αλλά η ιδέα-πρωτοβουλία ήταν των γονιών μας» διευκρινίζει η Βασιλική.

«Υπήρχε και το ανάλογο ενδιαφέρον από την πλευρά της Αυστρίας. Ήταν λοιπόν οι συγκυρίες που έφεραν αυτήν την εξέλιξη. Πολλοί βέβαια νομίζανε και είχαν πει ότι είχαμε συγγενείς στη χώρα αυτή. Κανέναν δεν είχαμε. Μόνες μας ήρθαμε» συμπληρώνει η Ειρήνη.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου