Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/07/2023 κατα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Κέντρο νεότητάς της κοινότητας των Προμαχων.

Με σύνθημα "Δώσε αίμα, Δώσε πλάσμα, Μοιράσου τη ζωή, Μοιράσου την συχνά" και αξιοποιώντας το έντυπο υλικό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας οι επαγγελματίες υγείας του κέντρου υγείας ενημέρωσαν τους κατοίκους της κοινότητας των Προμάχων για τα οφέλη αλλά και για την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Με την δια ζώσης επικοινωνία με τους κατοίκους της κοινότητας δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν οι φόβοι και οι προκαταλήψεις σχετικά με την αιμοδοσία. Ενημερώθηκαν για το γεγονός ότι με μια μόνο αιμοδοσία μπορείς να σώσεις τρεις ζως.Όχι μόνο είναι ασφαλής και ακίνδυνη, για τον οργανισμό διαδικασία αλλά επίσης είναι και ωφέλιμη, και ότι κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα η Αιμοδοσία του Γενικού νοσοκομείου Έδεσσας πραγματοποιεί αιμοδοσία στο κέντρο υγείας Αριδαίας.

Μικρές δράσεις με μεγάλο θετικό αντίκτυπο, μιας και διαπιστώσαμε ότι πολλοί δώσανε την υπόσχεση για την πρώτη τους εθελοντική αιμοδοσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου