Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Φυτεία με πάνω από 2.800 δενδρύλλια κάνναβης . Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για καλλιέργεια κάνναβης

 
Φυτεία με περισσότερα από 2.800 δενδρύλλια κάνναβης, κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή της Λάρισας.

 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών ανδρών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης χθες (3 Αυγούστου 2023) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε ημιορεινή περιοχή της Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και αστυνομικών του Τμήματος της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Θεσσαλονίκης.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε δύσβατη και δυσπρόσιτη έκταση, φυτεία αποτελούμενη από συνολικά 2.808 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 έως 120 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί άνδρες καλλιεργούσαν τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης, ενώ κοντά στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν δύο παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν.

 

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (σκαπτικά εργαλεία, λάστιχα ποτίσματος κ.α.).

 

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

·         https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/108952398941127

 

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου