Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται ο «PETAR» με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

 Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο (5-6/8) λόγω της κακοκαιρίας «PETAR» που θα επηρεάσει την Ιταλία, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.  

Το φαινόμενο πρόκειται να διαρκέσει από το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8) έως το πρωί της Κυριακής (6/8) από τα Βορειοδυτικά.

Αναλυτικα το εκτακτο δελτιο

Καιρικό σύστημα με την ονομασία «PETAR», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου