Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “BIOFACH 2024” (13-16 Φεβρουαρίου 2024, Νυρεμβέργη)

                  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση “BIOFACH 2024”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο “Nuremberg Exhibition Centre” στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

          Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της εξωστρέφεια της παραγωγής στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων καθώς και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας.

           Ο κλάδος των βιολογικών προϊόντων καταλαμβάνει ένα σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς και αποδείχθηκε ανθεκτικός στην κρίση των προηγούμενων ετών, όπως αποδείχθηκε, καθώς έφερε έσοδα 15,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη γερμανική αγορά βιολογικών το 2022 και 125 δισεκατομμυρίων ευρώ παγκοσμίως για το 2021.

          Η διεθνής έκθεση “BIOFACH” είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση τροφίμων στον τομέα των βιολογικών προϊόντων και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα αυτό. Επίσης, είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση φυσικών και βιολογικών προϊόντων ατομικής φροντίδας & ομορφιάς. Το 2023 περισσότεροι από 36.000 εμπορικοί επισκέπτες από 135 χώρες παρευρέθηκαν στο τετραήμερο αυτό εκθεσιακό γεγονός και ενημερώθηκαν για τις νέες εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα στην οποία συμμετείχαν 2.765 εκθέτες προερχόμενοι από 95 χώρες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προτίθεται να συμμετάσχει για δεύτερη φορά στη μεγάλη αυτή έκθεση και να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις παραγωγής βιολογικών προϊόντων να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις και τις καινοτομίες στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων. Η συμμετοχή μας στην εν λόγω έκθεση θα δώσει επίσης τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα.

          Για τη συμμετοχή της ΠΚΜ θα παραδοθεί σε προνομιακό σημείο της έκθεσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

          Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς           εκθέσεις.

          Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.  

          Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr  ή dao@pkm.gov.gr , το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή),  2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου).

 

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου