Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Σε ποιες περιοχές θα πέσουν χιόνια - Σε χάρτες η νέα κακοκαιρία

 
Χαλάει ο καιρός με την ψυχρή εισβολή να κορυφώνεται την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες με την ΕΜΥ να βγάζει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για το τριήμερο από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου.

Ο έντονος ατμοσφαιρικός κυματισμός πάνω από την Ευρώπη

, σύμφωνα με το meteo.gr, θα έχει ως αποτέλεσμα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας σήμερα Πέμπτη, να δώσουν τις επόμενες ημέρες τη θέση τους σε πολύ ψυχρές αέριες μάζες, με τη συνολική πτώσης της θερμοκρασίας να είναι της τάξης των 10-15 βαθμών κατά τόπους. Αποτέλεσμα της ίδιας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, θα είναι ο σχηματισμός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα συνοδεύεται από τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο και προοδευτικά θυελλώδεις βοριάδες.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή του εκτιμώμενου αθροιστικού ύψους χιονιού στη χώρα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 16/12.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θερμοκρασία των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας την Πέμπτη 14/12 και το Σάββατο 16/12. Το ατμοσφαιρικό αυτό επίπεδο χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Κορύφωση της ψυχρής εισβολής αναμένεται την Κυριακή 17/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου