Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

 Στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, προχώρησαν οι ιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός είχε μη αναστρέψιμες ισχαιμικές βλάβες και εκτεταμένες μυϊκές νεκρώσεις στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συνεπώς ελήφθη η απόφαση του ακρωτηριασμού του αριστερού κάτω άκρου του προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του

.

Ο 31χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Τι γραφει το ιατρικο ανακοινωθεν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Παράλληλα, η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των «καθοδηγητών» των επεισοδίων, μετά και τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου