Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ  ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ         « Η ΑΡΤΕΜΙΣ » Μέλος της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας Γραφείο: Φλωρίνης 4 – Έδεσσα               Έδεσσα 8/12/2023

 

 Προς

- Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη

                                                         

   Κοιν.

: κ. Διονύσιο  Σταμενίτη    Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

              κ. Βασίλειο Βασιλειάδη         Βουλευτή Ν. Πέλλας

              κ. Γεώργιο Καρασμάνη          Βουλευτή Ν. Πέλλας  

              κ. Θεοδώρα Τζάκρη               Βουλευτή Ν. Πέλλας                                                                   

              

κ. Υπουργέ,

Η σημερινή κοινωνικοοικονομική συγκυρία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο επιβάλλει την έμπρακτη στήριξη των πλέον φτωχών και ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων της πατρίδας μας για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την άμεση οικονομική στήριξη ιδιαιτέρως του επαγγέλματος του δασεργάτη αλλά και των ΔΑΣΕ της χώρας μας ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν το έργο τους πού δεν είναι άλλο από την ορθή εκμετάλλευση του δασικού πλούτου.

Κρίνεται συνεπώς επιτακτική η ανάγκη για κατά αποκλειστικότητα προσλήψεις δασεργατών με έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία για την εκτέλεση πάσης φύσεως υλοτομικών και ευρύτερα εργασιών ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της πρόσληψης ανειδίκευτου προσωπικού από την πλευρά εμπόρων ξυλείας και εργολάβων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που υπήρξαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού με επακόλουθο τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν λόγω έλλειψης εξειδίκευσης των τελευταίων.

Επομένως ζητάμε σύμφωνα και με την απόφαση του ΥΠΕΝ  

-αρ. ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/84938/2663/17-8-2023 (ΦΕΚ 5126/18-8-2023)-

την απευθείας ανάθεση σε πολυμελείς δασικούς συνεταιρισμούς επαγγελματιών υλοτόμων ΔΑΣΕ για δασοτεχνικά έργα και επιμέρους εργασίες ( κοπή καμένων δένδρων, διαμόρφωση, μετατόπιση, κατασκευή κορμοδεμάτων, κλαδοπλεγάτων κ.λ.π) στις περιοχές του Έβρου, της Ρόδου και της Αττικής.

Στην πράξη αυτή η απόφαση του ΥΠΕΝ δεν εφαρμόζεται αφού την ίδια στιγμή γίνεται το αντίθετο, δηλαδή όλες αυτές οι εργασίες δίνονται με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους με επακόλουθο να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις σας.

Επομένως ζητάμε σε πράξεις την απόφαση σας και να αναθέσετε άμεσα αυτές τις εργασίες στους ΔΑΣΕ οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

  Για την Διοίκηση

 

Ο  Πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας

 

 

                                  Ν. Γκοτζαμάνης               Ε. Μπουτκάρης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου