Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα -18:30 το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ποιοι δρόμοι κλείνουν


Καθ' οδόν βρίσκονται αυτή την ώρα τα κονβόι των αγροτών στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας που ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας με κατεύθυνση την Αθήνα, και συγκεκριμένα την πλατεία Συντάγματος, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα.
Υπενθυμίζεται ότι στο Κάστρο είχαν συγκεντρωθεί τα τρακτέρ από όλα τα μπλόκα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας για να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Η κάθοδος ξεκίνησε σε πανηγυρικό κλίμα, με σημαίες και κόρνες.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, συνολικά 126 τρακτέρ σε δύο κονβόι αναχώρησαν από τη Βοιωτία και έχουν μπει ήδη στην Εθνική Οδό. Περιπολικά της Αστυνομίας επιτηρούν το κονβόι των τρακτέρ που κινείται προς Αθήνα. Οι αγρότες κινούνται πάνω στη ΛΕΑ χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία, αφήνοντας τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας ανοικτές για τους υπόλοιπους οδηγούς. Το πρώτο κονβόι ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί με 67 τρακτέρ και αναμένεται μέσα σε τρεις ώρες να βρίσκεται μέσα στην Αθήνα. Τα τρακτέρ κινούνται με ανώτατη ταχύτητα τα 40 χλμ., ενώ θα πραγματοποιήσουν και ενδιάμεσες στάσεις για ανεφοδιασμό.
Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι απ' όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα, αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Πώς θα κινηθούν οι αγρότες μέσα στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου