Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση Αντιδημαρχίας Καθαριότητας Σκύδρας για την αποκομιδή βαριών κι ογκωδών αντικειμένων

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Σκύδρας επανέρχεται στο ζήτημα της διαχείρισης βαριών και ογκωδών αντικειμένων και υπενθυμίζει με την παρούσα ανακοίνωση τα παρακάτω:

Όσοι συμπολίτες μας θέλουν ν΄απαλλαγούν από βαριά κι ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.), θα πρέπει να επικοινωνούν αρμοδίως, ώστε τ΄ αντικείμενα αυτά να συλλέγονται έγκαιρα από συνεργείο του Δήμου και να μη στοιβάζονται στα πεζοδρόμια ή να μην πετιούνται οπουδήποτε. Αρκετά απ΄ αυτά μάλιστα μπορούν ν΄ανακυκλωθούν

.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η απόρριψη των παραπάνω αντικειμένων μέσα και γύρω από τους πράσινους ή μπλε κάδους. Επίσης απαγορεύεται και η ανεξέλεγκτη εναπόθεσή τους εντός ή εκτός οικισμών. Δυστυχώς, η ανεξέλεγκτη απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων - αποβλήτων, που ορισμένοι συνεχίζουν ν΄ αποθέτουν χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους, δημιουργεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα: ρύπανση και μόλυνση εδάφους, ατμόσφαιρας και υπογείων ή επιφανειακών νερών, κίνδυνοι πλημμύρας από φράξιμο φρεατίων και ρεμάτων, πρόκληση και μετάδοση ασθενειών από ζώα ή πτηνά που προσεγγίζουν τις ανεξέλεγκτες χωματερές, κίνδυνοι πυρκαγιών, αντιαισθητικές εικόνες κ.ά.

Ο Δήμος Σκύδρας, εξαιτίας αυτής της ασυνείδητης και παράνομης συμπεριφοράς ορισμένων - που επιπλέον εκθέτει το Δήμος μας - πασχίζει για την αποκατάσταση αυτών των περιβαλλοντικών προβλημάτων ξοδεύοντας χρήματα κι απασχολώντας εργατικό δυναμικό που θα μπορούσαν ν΄αξιοποιηθούν ορθολογικά κι αποδοτικά.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία και συνεννόηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απευθύνονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας: Δήμητρα Τσομπανίδου, τηλ.2381088263 και στον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Γίτσα, τηλ.6980414444.

Η περιβαλλοντική προστασία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής απαιτεί την αρμονική συνεργασία όλων μας!

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,Πρασίνου

και Πολιτικής Προστασίας Σκύδρας

Αθανάσιος Γίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου