Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

NBA All-Star Game 2024, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η παραλαβή του τροπαίου και το "winner, winner, chicken dinner"

 
Η Ανατολή λύγισε με το απίθανο 211-186 την Δύση στο NBA All-Star Game 2024 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που παρέλαβε το τρόπαιο, αφού ήταν ο αρχηγός των νικητών.

Ο "Greek Freak" πήγε με τους δύο γιους του εκεί και μετά έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις, λέγοντας πως "όλα τα παιδιά έπαιξαν σκληρά, βάλαμε πολλά τρίποντα. Εγώ δυστυχώς δεν έβαλα και νιώθω λυπημένος, αλλά χαίρομαι για την νίκη. Όλοι έπαιξαν σκληρά και - όπως λέω πάντα - winner, winner, chicken dinner. Ήξερα ότι ο Λίλαρντ είναι καλά. Όταν είναι έτσι, πρέπει να του δώσεις την μπάλα".

Όσο για την φράση "winner, winner, chicken dinner"

που χρησιμοποίησε ο Γιάννης σκορπώντας χαμόγελο, πρόκειται για κλασική αμερικανική ατάκα. Οι... πατεράδες της φράσης είναι πολλοί, ωστόσο η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι έχει βγει από το γεγονός ότι στο Λας Βέγκας ένα γεύμα με κοτόπουλο (chicken) στοίχιζε δύο δολάρια, όσο ήταν κάποτε και το ελάχιστο ποντάρισμα.

Αν λοιπόν κάποιος κέρδιζε ένα στοίχημα με το ελάχιστο ποντάρισμα, τότε ήταν σαν να κερδίζει ένα γεύμα με κοτόπουλο, εξού και η σχετική φράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου