Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς, για να φτάνουν στη Βουλή προτάσεις νόμων που έχουν συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές

 Το ρήγμα ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και την κυβέρνηση είναι πλέον ορατό. Φαίνεται στις αντιδράσεις της νεολαίας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, φαίνεται στην εδραιωμένη πεποίθηση της κοινής γνώμης ότι η κυβέρνηση οδηγεί το έγκλημα των Τεμπών σε συγκάλυψη. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν υπογράψει ένα ψήφισμα, με το οποίο εκφράζουν την αγανάκτησή τους γι’ αυτή την πρωτοφανή απόπειρα συγκάλυψης.

Η Νέα Αριστερά καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, για να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας στη Βουλή. Πρόκειται

για εφαρμοστικό νόμο, που ενεργοποιεί το άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος. Για τη δυνατότητα υποβολής πρότασης νόμου με λαϊκή πρωτοβουλία. Μια διάταξη που εισήχθη στην συνταγματική αναθεώρηση το 2019, αλλά η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην την ενεργοποιήσει εδώ και πέντε χρόνια.

Η πρόταση νόμου της Νέας Αριστεράς προβλέπει συγκεκριμένες και επεξεργασμένες ρυθμίσεις, ώστε να φτάνουν στη βουλή προτάσεις νόμων που έχουν συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές.

Το πολιτικό σύστημα δεν ακούει την κοινωνία. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει.

Στα πενήντα χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλουμε να βαθύνουμε το περιεχόμενο της. Και αυτό κάνει η Νέα Αριστερά. Η φωνή της κοινωνίας να ακουστεί στην Βουλή.

 

NEA ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου