Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Το κέντρο υγείας Αριδαίας υλοποιεί Δράσεις - Παρεμβάσεις και Προγράμματα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την ευαισθητοποιηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα που αφορούν την ψυχική και σωματική τους υγεία

.

👉
Στα πλαίσια της προαγωγής της ψυχικής υγείας Παιδιού και έφηβου υλοποιείται η δράση " ΑΛΚΟΌΛ-ΑΝΉΛΙΚΟΙ " .
Το εκπαιδευτικό υλικό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας και το ΙΕΠ.

Οι μαθητές ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία βρίσκονται ενημερώνονται με κατανοητο και διαδραστικό τρόπο για την χρήση του αλκοόλ και πόσο επηρεάζει την σωστή τους ανάπτυξη. Τους τονίζεται ιδιαίτερα πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουν ένα υγιή τρόπο ζωής, μένοντας μακριά από το αλκοόλ και άλλες εθιστικες ουσίες.

♦️♦️
ΑΛΚΟΌΛ ΚΑΙ ΝΈΟΙ, ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Η ολοένα συχνή και αυξανόμενη χρήση αλκοολούχων ποτών από προεφηβους και εφήβους δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλους.
Παρόλο που έχει θεσπιστεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων από την χρήση του αλκοόλ, στην πράξη βλέπουμε ότι αυτό δεν εφαρμόζεται.
Οι ανήλικοι, δυστυχώς, έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα αλκοολούχα ποτά.
Επιπλέον πολλές φορές έχουν και την ενθάρρυνση του οικογενειακου και συγγενικου τους περιβάλλοντος.
♦️
ΠΡΌΛΗΨΗ
♦️
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
♦️
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
♦️
ΕΓΡΉΓΟΡΣΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΚΑΙ ΕΦΉΒΩΝ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΌ ΤΟ ΑΛΚΟΌΛ
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις επαγγελματίες υγείας του Κέντρο Υγείας Αριδαίας Ιωάννα Γκιώση , μαία Κατερινα Πουλου Επισκέπτρια Υγείας και Μαρία Νατσιούλα Κοινωνική Λειτουργος.
Οι επαγγελματίες υγείας πριν την υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν στην ειδική εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά την χρήση του αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου