Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δυναμικά παρούσα στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού σε Ουγγαρία, Σερβία, Δανία και Σλοβενία

 
      
Σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην Ουγγαρία, στη Σερβία, στη Δανία και στη Σλοβενία συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

          Μαζί με τους Οργανισμούς Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε δυναμικό «παρών» στην έκθεση τουρισμού “Utazas+Caravan”, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Στην έκθεση εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας ως προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών, ενώ παράλληλα ζητήθηκαν πληροφορίες και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας με πολιτισμικές, αρχαιολογικές, θρησκευτικές και περιβαλλοντικές αναφορές. Στην έκθεση επιβεβαιώθηκε ότι η περιοχή είναι γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή

στους Ούγγρους, οι οποίοι την επισκέπτονται  τακτικά αεροπορικώς και οδικώς. Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο βουλευτής εθνότητας στο ουγγρικό κοινοβούλιο Λαοκράτης Κοράνης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία Εμμανουήλ Αποστολάκης, ο εμπορικός και οικονομικός ακόλουθος στην πρεσβεία Δούκας Μαρινόπουλος, ο  επιστημονικός συνεργάτης της πρεσβείας Κωνσταντίνος Φλουρής και πλήθος κόσμου.

          Η Κεντρική Μακεδονία αναδεικνύεται για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων των σέρβων τουριστών, όπως προέκυψε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Sajam Turizma”, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

          Τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν στο κοινό τις τουριστικές διαδρομές της περιοχής αλλά και τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα που προσφέρονται, με έμφαση στον περιηγητικό - περιπατητικό, στον θρησκευτικό, στον ιαματικό και στον γαστρονομικό τουρισμό. Στο πλαίσιο της έκθεσης παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Σερβίας, ώστε να παρουσιαστούν ο προορισμός και τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στην έκθεση και το περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο συμμετείχε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πολλούς επαγγελματίες από την Πιερία, τη Χαλκιδική και τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

          Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το δανέζικο κοινό για όλες τις μορφές τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού “Ferien for Alle”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χέρνινγκ, προσελκύοντας περίπου 55.500 επισκέπτες. Αναλυτικές πληροφορίες ζητήθηκαν για τον οδικό τουρισμό και τα road trips, για διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ της Χαλκιδικής και της Πιερίας καθώς και για τις περιπατητικές διαδρομές.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε δυναμικά και στην έκθεση MICE “Conventa 2024”, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 προκαθορισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες του κλάδου, στους οποίους έγινε παρουσίαση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της περιοχής και αναλύθηκαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες του προορισμού.

          Η μεγάλη επιτυχία που παρουσίασε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις εκθέσεις της Δανίας, της Σερβίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβενίας επιβεβαίωσε ότι η περιοχή έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας τουριστικός προορισμός που καλύπτει όλες τις μορφές τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αυξητικές τάσεις ως προς τον αριθμό των τουριστών που αναμένονται. Με σχέδιο και συστηματική προσπάθεια συνεχίζουμε να προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου