Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Πέλλας κ. Ευστάθιου Φουντουκίδη με κλιμάκιο της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της κ. Νίκο Φωτόπουλο

 Σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πέλλας κ. Ευστάθιου Φουντουκίδη και της Αντιδημάρχου Γιαννιτσών κ. Εύης Θεοδωρίδου με κλιμάκιο της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της κ. Νίκο Φωτόπουλο, συνοδευόμενο μεταξύ άλλων και από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών κυρία Ζουρνατζίδου Θεανω , στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας για τη Γενική Απεργία της 17ης Απριλίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα όπως η αναγκαιότητα αύξησης των μισθών, η μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, η στήριξη των εισοδημάτων και η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, ως αντίμετρα κατά της ακρίβειας.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα συνδικάτα, στο πλαίσιο εκπόνησης μελετών και της επεξεργασίας προτάσεων και αναπτυξιακών σχεδίων για την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής και τη δημιουργία νέων, ποιοτικών και εξειδικευμένων θέσεων εργασίας.

Ο Δήμαρχος κ. Ευστάθιος Φουντουκίδης τόνισε ότι τόσο η προσωπική του άποψη, όσο και η φιλοσοφία της Νέας Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη με κάθε τρόπο του απλού πολίτη και εργαζόμενου και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, με μία σειρά πρωτοβουλιών που σχεδιάζει στα πλαίσια την κοινωνικής πολιτικής.

Το ψήφισμα της ΓΣΕΕ, όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος, θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση από το σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου