Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Σκύδρας ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων πολιτών για την Οστική Πυκνότητα











Ο Δήμος Σκύδρας, μέσω του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕ.Π.) Υγείας, με τη συνεργασία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) ολοκλήρωσε μ΄επιτυχία το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων πολιτών για την Οστική Πυκνότητα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 από τη Δημοτική

Ενότητα Μενηίδας (Καλή) και συνεχίστηκε στο Δημαρχείο και στο Κ.Α.Π.Η. Σκύδρας μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. Εξετάστηκαν συνολικά 180 πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την υλοποίηση του παρόντος προγράμματος, αναφέρθηκε στη σημασία της προστασίας της υγείας, του συστηματικού κι έγκυρου προσυμπτωματικού ελέγχου και στη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Σκύδρας, στην πρόληψη και στη διατήρηση της καλής υγείας των πολιτών.

Η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σκύδρας έχοντας στις προτεραιότητές του τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό την προστασία και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, στο μέτρο του δυνατού.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Γιώργο Πατούλη, τη Διευθύντρια Μαρία Κουρή και τα στελέχη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. για τη συνεχιζόμενη συνεργασία, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Βέργου, την Προϊσταμένη Χαρούλα Γραμματοπούλου και τα στελέχη Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σκύδρας (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, Κέντρο Κοινότητας) για τη συμβολή τους και τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν και στηρίζουν τις δράσεις για την υγεία και για το καλό όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου