Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

 

Το δικαίωμα στην απασχόληση, στη δίκαια αμειβόμενη εργασία με όρους υγιεινής και προστασίας του εργαζόμενου, γενικότερα η διαμόρφωση ικανοποιητικών και βελτιωμένων συνθηκών και η διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς και ποιοτικής εργασίας και ζωής, για κάθε άνθρωπο, αποτελεί συστατικό στοιχείο και υποχρέωση του κράτους ευθύνης και δικαίου.

Ο εργαζόμενος δεν είναι ένας απλός αριθμός σε μια κλίμακα ή ένας ακόμη συντελεστής στην παραγωγική διαδικασία. Είναι πολίτης που θέλει να ζει και να προοδεύει με τους συνανθρώπους του σε μια κοινωνία αρχών κι αξιών, η οποία έχει πίστη, ιδανικά και βάση τη δημοκρατία, την ισότητα, την αλληλεγγύη,

την ελεύθερη συνείδηση, την ελεύθερη - όχι ασύδοτη ή ανεξέλεγκτη – ανάπτυξη της προσωπικότητας και της δημιουργικότητάς του.

Έτσι λοιπόν και η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά έρχεται ν΄αναδείξει και να επικαιροποιήσει αυτές τις αξίες, να ενδυναμώσει, όπου χρειάζεται, τις δυνάμεις του μόχθου και της προσφοράς, να σφυρηλατήσει τη συλλογικότητα, την ενότητα και τον αγώνα των πολιτών και της πατρίδας απέναντι στην αδικία, στην ανισότητα, στις διακρίσεις, στην εκμετάλλευση, στη δουλικότητα, στον ευτελισμό, στ΄αλλότρια συμφέροντα.

Η πολιτεία έχοντας ως συνομιλητή και συνεργάτη την τοπική αυτοδιοίκηση, διότι έτσι μπορεί να προάγει και να επιτυγχάνει καλύτερα τους σκοπούς της, οφείλει ν΄αυξήσει τις κρατικές επενδύσεις για τα δημόσια αγαθά: υγεία, πρόνοια, παιδεία, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κ.ά. και να σταθεί με συνέπεια και υπευθυνότητα δίπλα στη νεολαία μας και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας που πλήττονται από την ανεργία, την υποαπασχόληση, τις χαμηλές, μειωμένες αμοιβές, τα ανεπαρκή εισοδήματα, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, την κακοπληρωμή, την αδήλωτη κι απλήρωτη εργασία κ.ά.

Η Εργατική Πρωτομαγιά 2024, έχοντας ως παρακαταθήκη τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων, τιμά την ιστορική της κληρονομιά που ταυτόχρονα αποτελεί το

εφαλτήριο για νέους διεκδικητικούς αγώνες για μια καλύτερη ζωή σε μια προοδευτική κοινωνία συνοχής, συνεργασίας, αλληλεγγύης και δίκαιης, ανθρώπινης ανάπτυξης.

Καλή, Ενωμένη, Αγωνιστική Εργατική Πρωτομαγιά!

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου