Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Το μέλλον της γεωργίας στην Ευρώπη στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης και συνεδρίου του δικτύου AREFLH στη Θεσσαλονίκη με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

            Ζητήματα που αφορούν το μέλλον της γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκαν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης καθώς και συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών Οπωροκηπευτικών και Λαχανικών (δίκτυο AREFLH), που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

.

          Στο συνέδριο με θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές

της γεωργίας στην Ευρώπη από μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Κεφαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς και η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής για το μέλλον της γεωργίας και έγιναν αναφορές στην πρόοδο της σχετικής με τον τομέα των φρούτων και των λαχανικών παρέμβασης στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ακόμη, οργανώθηκε στρογγυλή τράπεζα με θέμα το νερό και τη διαχείριση του εδάφους στον τομέα των οπωροκηπευτικών.

          Για τα μέλη του δικτύου AREFLH οργανώθηκαν τεχνικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην περιοχή της Ημαθίας. Με πρωτοβουλία, εξάλλου, του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

          Το δίκτυο ΑREFLH αποτελεί έναν ευρωπαϊκό σύλλογο για την εκπροσώπηση των Περιφερειών όπου παράγονται φρούτα, λαχανικά και κηπευτικά καθώς και των οργανώσεων παραγωγών στην Ευρώπη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως μέλος στο δίκτυο, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την αποτελεσματική δικτύωση στην κατεύθυνση της προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οπωροκηπευτικών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου