Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 Κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
Στο άρθρο 6 παρ. 1 περ. μ εδ. β του εν λόγω σχεδίου νόμου προβλέπεται, ότι διατηρείται το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γιαννιτσά. Με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλαδή επιβεβαιώνονται οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών.
Πρόκειται για μία σπουδαία ημέρα για τους πολίτες του Δήμου Πέλλας!
Η διατήρηση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών ως ανεξάρτητου και αυτόνομου αποτελεί μία εξέλιξη κομβικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής. Πρόκειται δε για μία νίκη, που δεν ήρθε μόνη της, δεν ήταν αυτονόητη και δεν προέκυψε εύκολα και άκοπα. Κυρίως, όμως, η εξέλιξη αυτή, αποτελεί απτή απόδειξη του γεγονότος, ότι η ομόνοια, η συστράτευση στον κοινό στόχο όλων των τοπικών δυνάμεων, η διεκδίκηση με σχέδιο και επιχειρήματα, και εν τέλει ο κοινός αγώνας όλων μας, μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας επιτυχίες και να αποτελέσει δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας για την περιοχή.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσιο Σταμενίτη, στους Βουλευτές Πέλλας, Βασίλειο (Λάκη) Βασιλειάδη και Γεώργιο Καρασμάνη, και στον Δήμαρχο Πέλλας, Ευστάθιο Φουντουκίδη, μα πρώτα και πάνω απ’ όλους σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και αγωνίστηκαν μαζί μας για την διατήρηση ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου Πρωτοδικείου Γιαννιτσών.
Τέλος, ελπίζουμε και ευχόμαστε η σημερινή ημέρα να αποτελέσει προμήνυμα θετικών εξελίξεων αναφορικά με το έργο «Ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών Ν. Πέλλας». Τώρα πλέον περισσότερο από ποτέ κρίνεται απολύτως απαραίτητη η ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου, που θα στεγάσει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών και θα εξασφαλίσει σε δικηγόρους, δικαστές, υπαλλήλους και πολίτες αξιοπρεπείς συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης.
 
   
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ                                                    ΣΥΜΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Μιχάλης Γεωργιάδης.6 Απριλίου 2024 στις 3:52 μ.μ.

    Καλό είναι κύριε πρόεδρε , για το συμφέρον του νομού να διορθώσετε το δελτίο σας και να υπογραμμίσετε ότι παραμένουν και τα δύο πρωτοδικεία επειδή ο νομός χαραχτηριστηκε παραμεθοριος στο σύνολο του με πρόταση- απόφαση, της επιτροπής περιφερειών της βουλής το 2007 επι προεδρίας Γιώργου Καρασμάνη και για κανένα άλλο λόγο. Γιατί δημιουργείτε έτσι πρόβλημα στην ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης ,καθόσον θα αντιδράσουν οι άλλοι νομοί στους οποίους καταργούνται τα πρωτοδικεια. Πριν από καιρό και άλλος φορέας του νομού έκανε ακριβώς το ίδιο λάθος και το διόρθωσε - προς τιμή του- αναφέροντας ότι παραμένουν επειδή ο νομός χαραχτηριστηκε παραμεθοριος. Επί πλέον είναι και θέμα αξιοπιστίας απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου για την διεκδίκηση της ανέγερσης του νέου κτηρίου .
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή