Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Πηγές προσκείμενες στον Γιώργο Καρασμάνη υποστηρίζουν για τα Ειρηνοδικεία



 





Εκ παραδρομής και μόνο στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Αλμωπίας και Σκύδρας. Πράγμα, που θα διορθωθεί, όταν το νομοσχέδιο έρθει προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

       Αυτό υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στον βουλευτή Πέλλας Γιώργο Καρασμάνη, υπογραμμίζοντας ότι, είναι σαφής η δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου

– Υπουργού και Υφυπουργού - όπως και οι ίδιοι δήλωσαν κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου – ότι όλα τα Ειρηνοδικεία των παραμεθόριων Νομών της χώρας μας (π.χ. η  Αλμωπία βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα των παραμεθορίων περιοχών)  που  διατηρούνται και μάλιστα αναβαθμίζονται ως παράλληλη έδρα των Πρωτοδικείων.

         Ο Νομός Πέλλας έχει από το 2007 χαρακτηριστεί ως παραμεθόριος Νομός, με εισήγηση της επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, της οποίας τότε πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Καρασμάνης. Και προφανώς – επειδή είναι ο μοναδικός παραμεθόριος Νομός στον οποίο καταργούνται τα Ειρηνοδικεία – πρόκειται περί μιας αβλεψίας, η οποία σίγουρα θα διορθωθεί στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, χωρίς να απαιτούνται «παρεμβάσεις» και «καθοριστικές μέρες», επισημαίνουν οι πηγές προσκείμενες στον βουλευτή Πέλλας Γιώργο Καρασμάνη. Προσθέτοντας πως, η μοναδική «καθοριστική μέρα» ήταν εκείνη που ο Νομός Πέλλας χαρακτηρίστηκε ως παραμεθόριος. Άλλωστε, το γεγονός ότι τα δύο Πρωτοδικεία μας παραμένουν αυτόνομα οφείλεται μόνον και αποκλειστικά στο ¨παραμεθόριο¨ του Νομού μας, όπως και σε άλλους δύο επίσης παραμεθόριους Νομούς ενώ, σε όλους τους άλλους καταργήθηκαν.

         Συνεπώς, δεν είναι στιγμές για τη δημιουργία τεχνητών εντυπώσεων. Η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν, είναι και παραμένει ξεκάθαρη : Σε όλους τους παραμεθόριους Νομούς της χώρας τα Ειρηνοδικεία διατηρούνται και αναβαθμίζονται. Τελεία και παύλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου