Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ευρωπαίος ο Ολυμπιακός παράδειγμα προς μίμηση για τους πολιτικούς μας ...

 

Το όνειρο τρελό, είναι πλέον αληθινό. Ένα χρόνο πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια ζωής, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο του Conference League. Τα λόγια στερεύουν.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι που δεν έχει κάνει άλλη ομάδα στην Ευρώπη στο ποδόσφαιρο. Να κατακτήσει η πρώτη και η δεύτερη ομάδα ευρωπαϊκό τρόπαιο την ίδια περίοδο. Αλλά είπαμε. Υπάρχουν φορές στο ποδόσφαιρο που τα όνειρα βγαίνουν αληθινά. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ο Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας έκαναν πράξη τα όνειρα

εκατομμυρίων φίλων του Ολυμπιακού που περίμεναν πως και πως αυτή τη στιγμή.

Οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο για όλους αυτούς που έφυγαν από ζωή στα σχεδόν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, για όλους εκείνους που πίστεψαν στο θαύμα, για αυτούς που πόνεσαν, έκλαψαν, όμως δεν λύγισαν στα δύσκολα, για τη γενιά που το ζει τώρα, αλλά και τις γενιές που έρχονται.


Πέρασαν 64 χρόνια και 259 ημέρες μετά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μίλαν τον Σεπτέμβριο του 1959 και έφτασε η στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό Κύπελλο. Μία ανεπανάληπτη στιγμή. Κάτι μοναδικό στην ιστορία του συλλόγου.


Παράλληλα, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League τη νέα περίοδο, που σημαίνει ότι η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ και ο Μεντιλίμπαρ θα μπορούν να κάνουν πιο άνετα τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ο Βάσκος τεχνικός να καταρτίσει το πρόγραμμα προετοιμασίας όπως θέλει και οι "ερυθρόλευκοι" να μπουν ακόμη πιο δυνατά την επόμενη περίοδο στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.


Όμως όλα αυτά έχουμε χρόνο για να τα αναλύσουμε. Τώρα, είναι η ώρα το πανηγυρισμών για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη διοίκηση, για τον Μεντιλίμπαρ, τους ποδοσφαιριστές, όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία και, βέβαια, για τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Οι στιγμές τους ανήκουν. Έχουν γράψει τα ονόματά τους στις χρυσές σελίδες του βιβλίου του Ολυμπιακού και ευελπιστούν να υπάρξουν και άλλες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου