Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Επίσκεψη Νίκου Δένδια στην Αντιπεριφερεια Πέλλας

 Tον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιορδάνη Τζαμτζή επισκέφτηκε χθες στις 6μμ στο Διοικητήριο Πέλλας , ο Υπουργός Άμυνας κ. Νικόλαος Δένδιας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πέλλα. Κατά την συνάντηση τους και με την παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή κ. Διονύση Σταμενίτη και των Βουλευτών κ.κ. Γεωργίου Καρασμάνη και Βασιλείου Βασιλειάδη, ο κ. Τζαμτζής έθεσε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.Ο κ. Τζαμτζής, αφού αναφέρθηκε στο ΣΔΙΤ υλοποίησης της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας

στο οποίο έχει ξεκινήσει η ανταγωνιστική διαδικασία μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων εταιρειών του έργου, τόνισε την ανάγκη σύνδεσης της Πέλλας με την Εγνατία οδό στην Βέροια. Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν μελέτες και δεν απαιτούνται ουσιαστικά απαλλοτριώσεις, διότι ο δρόμος περνά από εκτάσεις του Δημοσίου. Από τον κόμβο Έδεσσας, περνά πάνω από τους οικισμούς Σεβαστειανών, Λουτροχωρίου , δίπλα από την ΒΙΠΕ Πέλλας-Ημαθίας και κουμπώνει στο τμήμα της καθέτου στην Ημαθία.

Ο κ. Τζαμτζής, ζήτησε την παρέμβαση του κ. Δένδια στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), για την παραχώρηση κατά χρήση στην ΠΕ Πάλλας, 2 κτιρίων στο Στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, για την στέγαση της ΔΑΟΚ Γιαννιτσών και του Τμήματος Συγκοινωνιών.Ακόμη, ζήτησε την συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, για την αξιοποίηση των ακινήτων α) ΛΑΦ Σκύδρας β) Τμημάτων των στρατοπέδων στην Σκύδρα γ) του Στρατοπέδου Καλιαγκάκη στο Κλησοχώρι.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε διαθέσιμος σε συνεργασία με την ΠΕ Πέλλας και ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή, να καταθέσει προτάσεις αξιοποίησης των χώρων αυτών.Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, δώρισε στον Υπουργό Άμυνας το Λεύκωμα της Πέλλας και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Ο κ. Δένδιας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τζαμτζή, πολύ καλό φίλο από την Βουλή όπως σημείωσε, για την θερμή αποδοχή και τα δώρα, του χάρισε την πλακέτα του Υπουργείου Άμυνας, τονίζοντας ότι σύντομα, θα έλθει ξανά στην Πέλλα. Στην συνέχεια ο κ. Τζαμτζής συνόδευσε τον κ. Δένδια στο Επιμελητήριο Πέλλας και στους Προμάχους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου