Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου κι όλα τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός για το Φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού !!!

 Όλες οι  διαδικασίες για το Φράγμα του Αλωπαίου ποταμού ,  είχαν   ολοκληρωθεί πριν από δυο χρόνια  και γι΄αυτό εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης .

Εάν δεν είχαν ολοκληρωθεί  ,ούτε  το αρδευτικό δίκτυο θα έμπαινε το Ταμείο Ανάκαμψης , ούτε ο ταμιευτήρας  στο ΠΑΑ 2014-2020 Πρόγραμμα που εκπονήθηκε επί Υπουργίας Γιώργου Καρασμάνη καθώς επίσης και τα 436 εκατομμύρια που διασφάλισε ο Πρώην Υπουργός .

Κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου κι  όλα τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός  !!!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που κοροϊδεύανε ,ότι θα μείνει ο Καρασμάνης  με τα χαρτιά στο χέρι !!!

Όμως  τα δημοσιεύματα του POZAR NEWS.GR  και τα εκατοντάδες δελτία τύπου αποδεικνύουν  την αλήθεια , ότι το έργο του  Φράγματος  του Αλμωπαίου ποταμού  φέρει  την σφραγίδα του τ. Υπουργού Γιώργου Καρασμάνη .

Αναρτώ δύο δελτία τύπου για να θυμηθεί και να καταλάβει ο κόσμος  τους  παπατζίδες της Πέλλας .

Καλό το παραμύθι σας,  αλλά δεν είχε δράκο ...ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ

Με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών είχε χθες ο Γιώργος Καρασμάνης, με τη συζήτηση να περιστρέφεται στα έργα του ΠΑΑ 2014-2020 – το οποίο εκπονήθηκε επί υπουργίας του Γιώργου Καρασμάνη –  και επικεντρώθηκε στα έργα που αφορούν στον Νομό μας.

Κύριο δε θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το Φράγμα Αλμωπαίου, του οποίου την εξέλιξη υλοποίησης, ο πρώην Υπουργός παρακολουθεί από κοντά και αδιάλειπτα.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι ο ¨ανταγωνιστικός διάλογος¨ για το αρδευτικό δίκτυο με τις τέσσερις (4) εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα - στις 8 και 9 Ιανουαρίου

- και μέχρι τις 30 Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές προκειμένου να επιλεγεί ο προσωρινός και εν συνεχεία ο οριστικός ανάδοχος.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου δεδομένου ότι ο χρόνος υλοποίησης του έργου ήταν για τις 31 Δεκεμβρίου 2025, αλλά έχει δοθεί παράταση έως 30 Ιουνίου 2026. Το κυρίως φράγμα (ταμιευτήρας – λίμνη), θα υλοποιηθεί μέσω του ΠΑΑ 2014-2020/22 (Μέτρο 4.3.1.) πρόκειται δε όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας να προκηρυχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Γιώργος Καρασμάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον κ. Παπαγιαννίδη, ο οποίος με την τεράστια εμπειρία, τις γνώσεις και τις συνεχείς προσπάθειές του παρέκαμψε κάθε δυσκολία, δρομολογώντας όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του φράγματος και ζήτησε αυτές να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο.

Ενός έργου μεγάλου, πολλαπλής χρησιμότητας για τον Νομό μας, που θα αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα, θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αγροτική, περιβαλλοντική, τουριστική και γενικότερα οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ενός έργου εμβληματικού με το οποίο ο πρώην Υπουργός έχει ταυτιστεί απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα, και το οποίο έχει τη σφραγίδα των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την εξ αρχής δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατασκευή του.


Γεώργιος Καρασμάνης

18 Μαΐου 2023 
«ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ»
🟦Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης ενημέρωσε πριν από λίγο τον Γιώργο Καρασμάνης ότι σήμερα υπεγράφη η δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου Φράγματος Αλμωπαίου.
🟦Ταυτόχρονα, στο ΕΣΗΔΗΣ αναρτήθηκε η απόφαση και, μέχρι τις 30/6 μπορούν να υποβάλλονται οι προσφορές των ενδιαφερομένων για την ανάληψη του έργου.
👉 Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης με Δελτίο Τύπου προ 4ημέρου (το οποίο επισυνάπτεται) είχε προαναγγείλει την απόφαση για την δημοπράτηση του έργου.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02xMGraU1fzxgD99zanJY8LxseR8kLzS2uoipVXTciP53LKWBp7SeceMWWV1VZFmBil&id=100037247332949


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου