Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: 📍 «ΙΣΧΥΡΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ»!

✅️
Την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών, ενόψει των καθοριστικών ¨σκληρών¨ διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για σειρά σημαντικότατων θεμάτων και διεκδικήσεων για τον αγροτικό κόσμο και, συνολικά, για την ύπαιθρο, τόνισε ο Γιώργος Καρασμάνης μιλώντας σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα.
🔷 ️«Θέλω να επισημάνω», υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός, «πως σήμερα δύο βδομάδες πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές, έχουμε την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η φωνή των αγροτών στα νέα κοινοτικά όργανα.

Δεν μπορεί σε μια εποχή που όλοι συμφωνούν πως ο υπερπληθυσμός στη Γη, αλλά κυρίως η κλιματική αλλαγή, συντείνουν σε μια εφιαλτική προοπτική έλλειψης τροφίμων, στις Βρυξέλλες να επικρατεί ένα κλίμα εφησυχασμού ή ακόμη και αδιαφορίας θα έλεγα για τα τεκταινόμενα».

🔷 ️«Δεν γίνεται να υπάρχει μια Κοινή Αγροτική Πολιτική γεμάτη αγκυλώσεις, στρεβλώσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια, που δεν βοηθούν τους αγρότες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης. Η γεωργική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή δεν είναι έννοιες αντίθετες με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος και ο ψαράς μέσα στο φυσικό περιβάλλον ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και κανένας δεν θέλει την υποβάθμισή του. Αλλά και κανένας δεν θέλει να επωμισθεί μόνος του ένα κόστος που δεν μπορούν να το αντέξουν οι πλάτες του».

🔷️ «Όπως επίσης», συνέχισε, «κανένας ευρωπαίος αγρότης δεν είναι αντίθετος ή εχθρός με τους αγρότες των τρίτων εκτός Κοινότητας χωρών. Αλλά δεν μπορεί να αποδέχεται η ευρωπαϊκή αγορά να κατακλύζεται με φθηνά προϊόντα τρίτων Χωρών, που δεν τηρούν τις προδιαγραφές, τις παραγωγικές μεθόδους και τα φιλοπεριβαλλοντικά μέτρα που εκείνος, με τόσο κόπο και κόστος, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί. Δεν είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξοδεύει - και πολύ σωστά - τρισεκατομμύρια για την προστασία από τον κόβιντ, να δίνει για την Ουκρανία και να μην δίνει στους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις ζημιές από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

🔷 ️Με την μακρόχρονη εμπειρία του στα αγροτικά ζητήματα και τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν την ¨επόμενη μέρα¨, ο Γιώργος Καρασμάνης εκτίμησε ότι:
🔷️ «Μια από τις κρισιμότερες παραμέτρους των ευρωεκλογών του Ιουνίου θα είναι η διαμόρφωση της τάσης εκείνης, τόσο για την αναμόρφωση της ΚΑΠ, όσο και για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία της υπαίθρου, των αγροτών και των προϊόντων του μόχθου τους. Η ψήφος όλων των Ελλήνων και των αγροτών ειδικότερα θα πρέπει να σταθμίσει ποιο είναι το κόμμα εκείνο με αποδεδειγμένο εδώ και πολλές δεκαετίες τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό. Και ποιο είναι το κόμμα, τα στελέχη και τα μέλη του οποίου καθημερινά μάχονται για τα συμφέροντα των ανθρώπων της υπαίθρου.

🔷️ «Την απάντηση, που δεν είναι άλλη παρά η Νέα Δημοκρατία, την γνωρίζετε πολύ καλά και πρέπει να την μάθουν όλοι οι Έλληνες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι ένα διακοσμητικό όργανο. Συνδιαμορφώνει, συναποφασίζει και ελέγχει τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Και τα μέλη του – οι ευρωβουλευτές – μπορούν και πρέπει να έχουν καθοριστική συμμετοχή στις διαδικασίες αυτές».
🔷 ️«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κόμμα μέσα στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, είναι σημείο αναφοράς με ισχυρή παρουσία. Ακριβώς αυτή η ισχυρή παρουσία έδωσε την δυνατότητα να διεκδικήσει ο πρωθυπουργός τα 36 δις του ταμείου ανάκαμψης με τα οποία κατασκευάζονται σε όλη την επικράτεια μεγάλα έργα… Και εδώ να θυμίσω, ένα μεγάλο έργο στον τόπο σας: Το Φράγμα Τριανταφυλλιάς, του οποίου το αρδευτικό δίκτυο προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων, εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014-2020 που εκπονήθηκε επί Υπουργίας μου και μάλιστα, από το έργο αυτό θα υδροδοτηθεί η πόλη της Φλώρινας».

🔷 ️«Πρέπει από αυτές τις ευρωεκλογές η Ελλάδα να βγει ισχυρή αυτό επιβάλει το εθνικό συμφέρον - όταν μάλιστα οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι καταιγιστικές - και δραματικές. Θέλουμε μια Ευρώπη μεγαλύτερη και ισχυρότερη για να μπορεί να προστατεύει τα μέλη κράτη της. Και ειδικότερα την Ελλάδα που βρίσκεται σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό σταυροδρόμι.. Ακούω διάφορα για ¨αποχή¨, για ¨ψήφο διαμαρτυρίας¨, αλλά απεναντίας, κάτι τέτοιο θα είναι ψήφος… αυτοτιμωρίας. Οι ευρωεκλογές αυτές είναι το ίδιο σημαντικές όπως και οι εθνικές».

🔷 ️Ο πρώην Υπουργός κατέληξε:
«Είμαι αισιόδοξος πως η φωνή των ανθρώπων της υπαίθρου θα βγει πιο ενισχυμένη στις προσεχείς ευρωεκλογές. Γιατί ο αγροτικός τομέας αποτελεί αναντικατάστατο στοιχείο για τη ζωή, το μέλλον και την ελπίδα στη χώρα μας και στην Ευρώπη, και αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας»!

✅️ Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο το οποίο αποτελούνταν από τον Γιώργο Καρασμάνη, τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, τον τοπικό βουλευτή Σταύρο Παπασωτηρίου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Σκάλκο, επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κύριο Ειρηναίο, τον αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους Φλώρινας και Αμυνταίου ,τους υπεύθυνους του κέντρου παιδικής μέριμνας και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας τους. Επίσης επισκέφθηκε μεταποιητικές μονάδες της περιοχής και συζήτησε με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους, ενώ ακόμη συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες στην αγορά του Αμυνταίου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου