Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 
Στις 27 Μαΐου 2024, η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας παρουσίασε ένα αφιέρωμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαρεφείου.

Η Παρθένα Ελευθεριάδου (Γενική Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας) έκανε ιστορική αναδρομή των γεγονότων, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) και την Άλωση της Τραπεζούντας (1461) μέχρι και τα πρόσφατα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (1914-1923) και η Όλγα Κιουρτσίδου (Υπεύθυνη Σκηνοθεσίας του Τμήματος Ποντιακού Θεάτρου της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας) ανέλυσε το τραγούδι «Την πατρίδα μ’ έχασα». Παράλληλα, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με λαογραφικά στοιχεία του ποντιακού πολιτισμού μέσα από την παραδοσιακή φορεσιά του Ευξείνου Πόντου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας εκφράζει συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κα. Χριστίνα Τεκεδοπούλου και στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Γαρεφείου, για αυτήν την πρωτοβουλία και ευχαριστεί ιδιαίτερα, για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου