Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

"Ενισχύοντας την Ανθεκτικότητα: Άσκηση Επί Χάρτου του Δήμου Έδεσσας για την Κλιματική Αλλαγή και τις Φυσικές Καταστροφές"

Με την απειλή φυσικών καταστροφών και άλλων έκτακτων περιστατικών να γίνεται δυστυχώς όλο και πιο επίκαιρη και την κλιματική αλλαγή να καθιστά ευάλωτες όλο και περισσότερες περιοχές, η ετοιμότητα και η ψυχραιμία είναι απαραίτητες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ασκήσεις πολιτικής προστασίας διαδραματίζουν καίριο ρόλο. Αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκπαίδευση των πολιτών, την ενίσχυση της κοινωνικής ανθεκτικότητας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Μέσα από αυτές, οι πολίτες αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιδράσουν σωστά σε κρίσιμες στιγμές, να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να προασπίσουν την ασφάλειά τους.

Με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της, ο Δήμος Έδεσσας διοργανώνει "Άσκηση επί χάρτου" στις 26 και 28 Ιουνίου 2024. Η άσκηση αυτή, που υλοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έχει ως σκοπό:

  • Την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου σε θέματα αντιμετώπισης κλιματικών φαινομένων.
  • Την ενίσχυση της συνεργασίας με φορείς, συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής.
  • Την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τον βελτιστοποίηση και την επικαιροποίηση του σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Η "Άσκηση επί χάρτου" θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Αντιστράτηγου ε.α. Κωστάκογλου Σωτήρη, γνώριμου σε μας από τη θητεία του ως Διοικητή στη 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού της πόλης μας, αγαπητού φίλου με άριστη γνώση της περιοχής, και της εταιρίας του Strategic Consulting Servises και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ετοιμότητας του Δήμου Έδεσσας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Έδεσσας

Δηλώσεις εθελοντικής συμμετοχής στο τηλ 2381350717 Πληροφορίες κ. Ασημακοπούλου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου