Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Έπεσε φτώχεια και στο βασιλικό παλάτι ...

Κάθε δεσμό με τον αδερφό του απείλησε να κόψει ο βασιλιάς Κάρολος, εάν ο πρίγκιπας Άντριου συνεχίσει να αρνείται να εγκαταλείψει την πολυτελής κατοικία του, την οποία ο μονάρχης θέλει να δώσει στον γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος δεν έχει πλέον επίσημα καθήκοντα αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω του σκανδάλου Τζέφρι Επστάιν, μοιράζεται την έπαυλη 30 δωματίων, αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, Royal Lodge, με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον.

Ο βασιλιάς Κάρολος προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει τον αδερφό του

– ο οποίος δεν έχει καμία προφανή πηγή εισοδήματος – να εγκαταλείψει την έπαυλη του Γουίνδσορ, εν μέσω φημών πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επιθυμεί να εγκατασταθεί στο ακίνητο, για να αντικατοπτρίζει τον ρόλο του ως διάδοχος του θρόνου, καθώς τώρα μένει σε ένα πολύ μικρότερο οίκημα.

«Ο Άντριου αρνείται να φύγει, αλλά υπάρχουν όρια ανοχής και υπομονής»

Κι ενώ πηγές προσκείμενες στον βασιλιά δήλωσαν ότι ο μονάρχης είναι πρόθυμος να πληρώσει από τα ιδιωτικά του κεφάλαια για να ζει άνετα ο αδερφός του, το επίπεδο της χρηματοδότησης όμως έχει και κάποια όρια.

Ένας φίλος του βασιλιά δήλωσε στους Times: «Δυστυχώς, αν ο Άντριου αρνηθεί να φύγει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε ο βασιλιάς ίσως αναγκαστεί να επανεκτιμήσει ολόκληρο το πακέτο υποστήριξης που παρέχει και ο δούκας θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μόνος του τη μερίδα του λέοντος των εξόδων ασφαλείας, διαμονής και τρόπου ζωής του – κάτι που, δεδομένων των σχετικών ποσών, είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι εφικτό μακροπρόθεσμα. Όλοι έχουν κατά νου την ευημερία και το συμφέρον του, αλλά υπάρχουν όρια υπομονής και ανοχής».

Μετά τις συνεχείς προσπάθειες του βασιλιά να εκδιώξει τον Άντριου από το Royal Lodge, ένας φίλος του Καρόλου δήλωσε: «Όπως έχουν τα πράγματα, η ζωή στο Royal Lodge θα γίνεται όλο και πιο ψυχρή και άβολη για τον δούκα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου