Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αυτό το ψάρι με την αποκρουστική όψη έστειλε 11 άτομα στο νοσοκομείο

Αυτό το ψάρι με την αποκρουστική όψη έστειλε 11 άτομα στο νοσοκομείο
Το χάρο με τα μάτια τους είδε μια οικογένεια από τη Βραζιλία, καθώς είχε την ατυχή έμπνευση να καταναλώσει ένα ψάρι που πέραν της αποκρουστικής όψης του, είναι και δηλητηριώδες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, η οικογένεια Σόουζα από το Ρίο ντε Τζανέϊρο κατανάλωσε το ψάρι με το περίεργο όνομα Fugu (η όψη του είναι ακόμα πιο περίεργη), δίχως να γνωρίζουν πως έβαζαν στο στόμα τους ένα θανατηφόρο δηλητήριο.
Το ψάρι τους το είχε κάνει δώρο φιλικό τους πρόσωπο, αφού το είχε ψαρέψει ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο ψάρι είναι δηλητηριώδες.
Η οικογένεια μαγείρεψε το ψάρι φούσκα και κατά τη διάρκεια του δείπνου, όταν τα μέλη δοκίμαζαν τη πρώτη τους μπουκιά από το νόστιμο έδεσμα, άρχισαν να
αισθάνονται το σώμα τους να παραλύει, γεγονός που οφείλεται σε μια θανατηφόρα τοξική ουσία που περιέχει το ψάρι, 1.200 φορές πιο θανατηφόρα από το κυάνιο.
Τα μέλη της οικογένειας, ανάμεσά τους και παιδιά ηλικίας τριών μέχρι πέντε ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Το δηλητήριο του ψαριού προκαλεί ασφυξία και οδηγεί στο θάνατο, αφού δεν υπάρχει αντίδοτο για αυτό. Πάντως το συγκεκριμένο ψάρι θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά στη Ιαπωνία παρά τον υψηλό αριθμό των θανάτων που αναφέρει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου