Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Έκπληκτος δηλώνει ο βουλευτής Σταμενίτης για την υπόθεση της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.

Την έκπληξή του εκφράζει, μέσω δήλωσής του, για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πρόκειται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του για να ελεγχθεί για την θητεία του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης.

Ο κ. Σταμενίτης, που διαδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Ματάλα στην προεδρία της
εταιρείας (στον οποίο ασκήθηκε από την εισαγγελία ποινική δίωξη για την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος) αναφέρει στη δήλωσή του:

«Με έκπληξη είδα σήμερα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «πρόκειται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας μου», για την εντεκάμηνη θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.

Και η έκπληξη είναι εύλογη, γιατί επί της θητείας μου, όχι μόνο δεν επήλθε «απιστία σε βάρος του Δημοσίου», όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά αντίθετα διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές ότι κατά την ολιγόμηνη θητεία μου υπήρξε «απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων», η αλήθεια είναι ότι αξιοποιήθηκαν πλήρως (μέσω της παραχώρησής τους σε Δήμους και Ομοσπονδίες) 3 από τα Ολυμπιακά ακίνητα που απέκτησαν ουσιαστική μετα-Ολυμπιακή χρήση.

Και κάτι ακόμα: ουδέποτε «στη μακρά έρευνα» όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, με κάλεσε κάποιος από τη δικαιοσύνη για να δώσω διευκρινήσεις για οτιδήποτε. Είτε πριν εκλεγώ βουλευτής, είτε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας μου.

Αυτά έπραξα επί της θητείας μου, εξυπηρετώντας αυστηρά και μόνο το δημόσιο συμφέρον. Και είμαι υπερήφανος γι αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου