Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ο Κικίλιας για τους αστυνομικούς που διατέθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Συνολικά 2.992 αστυνομικοί απασχολήθηκαν κατά την τέλεση των εγκαινίων της ΔΕΘ, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με ερώτηση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στο πλαίσιο διεξαγωγής της ΔΕΘ και το κόστος της.

Όπως ειδικότερα αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Κικίλιας, καταρτίστηκε ειδικότερος σχεδιασμός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατά την τέλεση των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ και των λοιπών εκδηλώσεων αυτής, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, χωρίς ασφαλώς να παραβλέπονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν προς ενίσχυση της ΓΑΔΘ, συνολικά 1.980 αστυνομικοί προερχόμενοι από όμορες Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι, με τις αστυνομικές δυνάμεις που διατέθηκαν, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.

Αφενός για την ακώλυτη άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι των συμμετεχόντων σε συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και λοιπές κινητοποιήσεις.

Αφετέρου δε για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων στους χώρους της ΔΕΘ, την προστασία έννομων αγαθών των ατόμων, την προάσπιση της κοινωνικοοικονομικής ζωής, την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων και εν γένει έκνομων ενεργειών, εκτρόπων ή άλλων ανεπιθύμητων καταστάσεων σε βάρος προσώπων και πραγμάτων. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, κατά την τέλεση των εγκαινίων της έκθεσης (6.9.2014), λόγω του μεγάλου αριθμού των συναθροίσεων, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των λοιπών πολιτών, απασχολήθηκαν συνολικά 2.992 αστυνομικοί από Διευθύνσεις εντός και εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

«Οι μετακινήσεις χιλιάδων αστυνομικών μόνο και μόνο για να προστατευθεί ο κ. Σαμαράς από την αγάπη του λαού δεν αποτελούν απλώς άσκοπη ταλαιπωρία του αστυνομικού προσωπικού. 

Συνιστούν κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους μιας φοβισμένης κυβέρνησης που δεν σέβεται ούτε το κόπο των αστυνομικών ούτε τα χρήματα των φορολογουμένων» σχολίασε την απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης η κ. Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου