Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Βρέθηκε ο ασθενής «μηδέν» του Έμπολα; Η τραγική οικογενειακή ιστορία πίσω απ'τον ιό

Βρέθηκε ο ασθενής «μηδέν» του Έμπολα?  Η τραγική οικογενειακή ιστορία πίσω απ'τον ιό
Τον ασθενή μηδέν του Έμπολα, δηλαδή τον πρώτο που νόσησε με τον συγκεκριμένο ιό, εντόπισαν οι επιστήμονες.


Οι Γιατροί που αναζητούν πως εξαπλώθηκε Ο ιος έφθασαν Σ ΤΑ χνάρια του μικρού Εμίλ ΑΠΌ ΤΟ Χωριό Μελιαντού Της Γουινέας , στα σύνορα με τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, όπου «θερίζει» η επιδημία του ιού Έμπολα.

ΤΟ άτυχο 2χρονο αγοράκι  αρρώστησε ΤΟΝ Δεκέμβριο Της προηγούμενης χρονιάς , εμφανίζοντας υψηλό πυρετό. Παράλληλα, άρχισε να κάνει συνέχεια εμετούς, ενώ άλλαξε και το χρώμα των κοπράνων του.

Ο Εμίλ πέθανε μετά από 4 ημέρες, στις  6 Δεκεμβρίου , ενώ λίγες ημέρες μετά εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα και η  3 ετών αδερφή του, Φιλομένη . Το μικρό κοριτσάκι
πέθανε πριν την Πρωτοχρονιά. Το η τραγική συνέχεια Της εξάπλωσης του ιού είχε θύματα ΤΗ  μητέρα  ΚΑΙ ΤΗ  γιαγιά  μητέρα των παιδιών .

Ο Ετιέν, πατέρας των παιδιών,  δεν ήξερε τότε τι ήταν αυτό που αφάνισε την οικογένειά του . Τώρα εικάζεται ότι ήταν όλοι τους τα πρώτα θύματα του Έμπολα ... Αυτό που ΔΕΝ έχουν ανακαλύψει ωστόσο οι επιστήμονες ΕΙΝΑΙ ΤΟ  πώς Ο Μικρός Εμίλ κόλλησε ΤΟΝ ΙΟ . Ο Έμπολα μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο μέσω μολυσμένων σωματικών υγρών ή ιστού.

Μελετώντας την  εξάπλωση  του ιού, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μολύνθηκαν και άλλα άτομα στην κηδεία της γιαγιάς των παιδιών, μεταξύ των οποίων και η μαμή του χωριού. Χωρίς κανένας να ξέρει περί τίνος πρόκειται τότε, ήταν  ζήτημα χρόνου ΝΑ αρρωστήσουν δεκάδες Άνθρωποι ΣΤΗ Γουινέα  ΚΑΙ ΝΑ ξεκινήσει το η πανδημία του ιού που ΤΟΝ περασμένο Μάρτιο αναγνωρίστηκε ως Ο ιος Έμπολα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Mail, ο πατέρας των δύο παιδιών,  αναπολεί με δάκρυα στα μάτια τότε που « έπαιζαν με τη μπάλα »ή« τα κουβαλούσε η γυναίκα μου στην πλάτη της »...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου