Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Νέα παρέμβαση από ΗΠΑ: Πιέζουν για συμφωνία και προειδοποιούν την Αθήνα


Νέα παρέμβαση από ΗΠΑ: Πιέζουν για συμφωνία και προειδοποιούν την Αθήνα

«Η κρίση χρέους στην Ελλάδα συνιστά μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την αμερικανική οικονομία». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, καταθέτοντας σε Επιτροπή του Κογκρέσου, λίγες μόνο ώρες μετά το κρίσιμο τηλεφώνημα που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για το ελληνικό ζήτημα.
Με νέα παρέμβαση του ο κ.Λιου, υποστήριξε πως υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες Ελλάδας-Ευρώπης και ΔΝΤ, τονίζοντας ωστόσο πως «το μονοπάτι για να επιτευχθεί συμφωνία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο» .

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός προειδοποιώντας ότι "εξωτερικά σοκ" μπορεί να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα στις ΗΠΑ.
«Με την παγκοσμιοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών όπως την γνωρίζουμε σήμερα, τα εξωτερικά σοκ έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ» εξήγησε ο Λιου, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-εταίρων .

1 σχόλιο:

  1. καλα ρε φιλαρακια Αμερικάνοι εμας πιεζετε να βρουμε τροπο να κατσουμε στα τεσσερα ,δεν ειναι ετσι οι φιλοι ....κι αν ειστε πραγματικοι φιλοι να το αποδειξετε τώρα εμεις σαν Ελληνες πολεμησαμε μαζι σας καιρος να ανταποδωσετε την πραγματική φιλία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή