Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ανατροπές και συγκρούσεις στο Δήμο Αλμωπίας !!! Δείτε το μπάχαλο που επικρατεί στον Δήμο Αλμωπίας !!!

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Αλμωπίας , λόγο της μη καταβολής των χρηματοδοτήσεων από τον Δήμο Αλμωπίας .

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες γεωργιου χρηστος αλμωπίαΤελικά ο γυάλινος πύργος κατέρρευσε και φάνηκε η αλήθεια και το ψέμα , αυτών που διαχειρίζονται το Δήμο Αλμωπίας .

Δείτε το μπάχαλο που επικρατεί στον Δήμο Αλμωπίας !!!

Με έγγραφη καταγγελία τους ο Σύλλογος διδασκόντων της Αλμωπίας κατήγγειλε , ευθέως τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο και τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμωπίας κ. Γεωργίου Χρήστο .

Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών είχε χρηματοδοτήσει τις σχολικές Επιτροπές των Δήμων της χώρας μας τέσσερις φορές μέσα στο 2017 (1η τον Ιανουάριο, 2η τον Απρίλιο, 3η τον Σεπτέμβριο και 4η τον Νοέμβριο) για να αποδοθούν στις σχολικές μονάδες για λειτουργικές ανάγκες,τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Αλμωπίας , δεν έχουν λάβει ούτε ένα λεπτό του ευρώ. 

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου του 2017, λίγο πριν κλείσει η σχολική χρονιά, το Δ.Σ. του συλλόγου Διδασκόντων Αλμωπίας , είχε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπίνο Δημήτριο και με τον πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμωπίας κ. Γεωργίου Χρήστο για να συζητήσει μαζί τους σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

 Στη συνάντηση αυτή από το Δ.Σ. του Συλλόγου  τέθηκαν όπως αναφέρει η σχετική καταγγελία τα εξής θέματα :

 α) Το ζήτημα της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων. 

β) Δέσμευση των ταμειακών υπολοίπων τον Δεκέμβριο του 2016

από τους υπολογαριασμούς των σχολικών μονάδων.

 Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου μας δέσμευσε τα χρηματικά υπόλοιπα των ταμείων τον Δεκέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα τον Δεκέμβριο του 2017 δεν τα επέστρεψε διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

 Οι σχολικές κοινότητες έχουν οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους προμηθευτές για το 2016 οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί.

 Επιπλέον το 2017 στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) δημιουργήθηκαν και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους οι οποίες ούτε και αυτές καλύφθηκαν μέχρι σήμερα. 

γ) Θέρμανση.  Η θέρμανση των σχολείων είναι ένα μείζον θέμα. 

Τα λίτρα του πετρελαίου θέρμανσης δεν επαρκούν για να ζεσταθούν επαρκώς οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων. 

Η κατάσταση είναι οριακή και αυτό πρέπει να αλλάξει για το καλό των παιδιών μας, αναφέρει το σχετικό έγγραφο . 

Το Δ.Σ. του συλλόγου , βλέποντας αυτήν την άθλια  κατάσταση να μην αλλάζει, είχε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπίνο Δημήτριο στις 16/11/2017, όπου έθεσε αυτά τα θέματα. 

Μετά από μια σύντομη συζήτηση ο Δήμαρχος παρέπεμψε το Δ.Σ. του Συλλόγου , για την επίλυση των παραπάνω, στον Πρόεδρο της  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμωπίας κ. Γεωργίου Χρήστο

Έτσι, λοιπόν, το Δ.Σ. του συλλόγου  προγραμμάτισε συνάντηση μαζί του στις 4/12/2017. 

Και συνεχίζει το έγγραφο του Συλλόγου Διδασκόντων Αλμωπίας 

''Στη συνάντηση αυτή ο κ. Γεωργίου υποσχέθηκε ότι το πρόβλημα με τα ταμειακά υπόλοιπα των σχολείων θα λυνόταν το πολύ ως την Τετάρτη 6/12/2017 και τα χρηματικά υπόλοιπα μαζί με τις επιχορηγήσεις για το 2017 θα ήταν στη διάθεση των σχολικών μονάδων, ώστε να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη προς τρίτους.

 Την ίδια μέρα οι σχολικές μονάδες έλαβαν έγγραφο, όπου αναφέρονταν οι νέοι προμηθευτές, με τους οποίους θα συνεργάζονται τα σχολεία για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 Η υπόσχεση για την απόδοση των χρημάτων στους υπολογαριασμούς των σχολείων δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη και σήμερα 16-12-2017 , δέκα ημέρες μετά την ημερομηνία – υπόσχεση που  είχε δώσει  στον Σύλλογο Διδασκόντων Αλμωπίας  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας ομόφωνα διαμαρτυρήθηκε  και κατήγγειλε  τη συμπεριφορά του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμωπίας Γεωργίου Χρήστο ,για εμπαιγμό και για επανειλημμένη αθέτηση υποσχέσεων. 

Τέλος το  Δ.Σ. δήλωσε στο σχετικό τους έγγραφο ότι  '' έχουμε ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Αλμωπίας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας. 

Απαιτούμε: Πράξεις όχι λόγια. Λύσεις και όχι εμπαιγμό και αθέτηση των υποχρεώσεων – υποσχέσεων ''.

Την καταγγελία εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων υπογράφουν 

ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας .


4 σχόλια:

  1. πρεπει να παρεμβει αμεσα η δικαιωσυνη και το υπουργειο παιδειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΗΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017 ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 500.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ρωτησεις αυτους που τα διαχειριστηκαν και αν ειναι τοσσα τα χρηματα θα πρεπει να απαντησει δημαρχος και δεΥαρχης

      Διαγραφή