Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Να ζει το Μεσολόγγι !!! Του Βασίλη Ρώτα σκηνοθεσία Χρ. Σαμαντά

Φωτογραφία του Χρίστος Σαμαντάς.Είναι διαχρονικά διαπιστωμένο ότι λαός που αγνοεί και δε σέβεται την ιστορία του, οδηγείται σταδιακά προς αφανισμόν. Και ιστορία δεν είναι μόνον πολεμικά ρεπορτάζ, αλλά τα μηνύματα και η σημειολογία που κρύβονται μέσα στα διάφορα σημαντικά γεγονότα. Κι ο Έλλην ποιητής είναι αυστηρός, όταν διαλαλεί ότι «στις πλάτες των προγόνων ανέβηκα να ιδώ το μέλλον». 
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο τολμά φέτος μια ιστορική προσέγγιση μέσα από καλλιτεχνική δημιουργία ως ταπεινός αρωγός διακεκριμένης ιστορικής μνήμης και συναισθηματικής ανάτασης. Διάλεξε έναν τόπο τραγικό – το Μεσολόγγι- για τον οποίον ο εθνικός μας ποιητής επιμένει ότι «Τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.»
Η συγκεκριμένη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα απαρτίζεται από άτομα κάθε ηλικίας, όπως τα ήθελε ο συγγραφέας, δεν επαίρεται φυσικά ότι προετοίμασε το θεατρικό γεγονός, κρατάει όμως αμανάτι τα αυθόρμητα δάκρυα των ηθοποιών στην περίοδο της προετοιμασίας.
ο σκηνοθέτης
Χρ. Σαμαντάς

Υ.Γ. Θα δοθούν συνολικά 5 παραστάσεις (2 την Τρίτη πρωί 20/3, 2 την Τετάρτη πρωί 21/3 κατά προτεραιότητα για μαθητές και Σάββατο βράδυ 24/3 για τους υπόλοιπους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου