Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχα, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, κατέθεσε ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρία Κόλλια-Τσαρουχα
Σας χαιρετώ με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, γιατί αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίσταση, που απαιτεί το μέγιστο της ευθύνης, του θάρρους και της ενότητάς μας, ιδιαίτερα για εμάς που μαχόμαστε στη Μακεδονία!
Στη Μακεδονία μας είναι θαμμένοι οι πραγματικοί ήρωες των απελευθερωτικών αγώνων
της Μακεδονίας και της Θράκης μας και τους τιμούμε επίσημα και στις ψυχές μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τους. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες και οι μέθοδοι του αγώνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε καταθέσει τα όπλα. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι προμετωπίδα του, και για αυτό το κρατήσαμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος, όταν αποφασίσαμε να συμπορευθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μεν άλλες αρχές, τοποθετήσεις και αγωνίες, είναι όμως Έλληνες που παλεύουν και αυτοί, με τις δικές τους προσεγγίσεις, για το καλό της χώρας μας. Είναι σοφό ότι κρατήθηκε αυτό το Υπουργείο, γιατί θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα χρόνια που έρχονται, και είναι ανάγκη να ενισχυθεί και να δυναμώσει για αυτό το σκοπό.
Τις μέρες που πέρασαν κρατήσαμε όρθια τη χώρα για ακόμη μια φορά, απέναντι σε μια δόλια προσπάθεια να μας βγάλουν από τη θέση επιρροής, οι δυνάμεις που δεν έχουν  ούτε πατρίδα, ούτε ιερό και όσιο. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν εναντίον μας την ειλικρίνεια και την ξεκάθαρη στάση μας, καθώς είμαστε η μοναδική πολιτική παράταξη, που από την αρχή δηλώσαμε ότι δεσμευόμαστε στα εθνικά θέματα, από τις ιδρυτικές μας αρχές και από την ευθύνη μας απέναντι στον ελληνικό λαό, και δεν θα στηρίξουμε καμία συμφωνία που παραχωρεί με οποιοδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία, ούτε ως σύνθετη ονομασία, ούτε ως παράγωγο, ούτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
Αν είχαμε και εμείς την ύπουλη στάση της Νέας Δημοκρατίας, που αλλάζει ανάλογα με το μικροπολιτικό της συμφέρον κάθε στιγμή τις θέσεις της, δεν θα μας είχαν βάλει στο στόχαστρο, ούτε θα μπορούσαν να στήσουν το θέατρο με την Πρόταση Δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση, που συνέπλεξαν έντεχνα με το προσύμφωνο Κοτζιά-Ντιμιτρόφ. 
Μας ψιθύρισαν, όπως κατήγγειλα, πως αν ρίξουμε την κυβέρνηση, θα γίνουμε ήρωες, πως θα πάρουμε 10 και 20 τις εκατό στις επόμενες εκλογές. Βεβήλωσαν με αυτό την πίστη προς την Πατρίδα, κάνοντάς την αντάλλαγμα για να επιτρέψουμε να επιστρέψει η Διαπλοκή. Και μας απείλησαν στη συνέχεια μέχρι και κατά της ζωής μας και των οικογενειών μας.
Κανείς δεν χτυπά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως χτυπά εμάς. Το αγκάθι που τους πονάει, το αγκάθι στα πλευρά της Διαπλοκής είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είμαστε το αγκάθι στα πλευρά εκείνων, που όχι μόνο θέλουν να περάσει αυτή η συμφωνία, αλλά τόσα χρόνια έστηναν το δρόμο για να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Όσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στην Κυβέρνηση, το προσύμφωνο Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, όταν και αν φτάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν θα περάσει. Θα είμαστε εκεί για να το σταματήσουμε.
Το σχέδιο, να μας απομακρύνουν από την Κυβέρνηση, για να μας αντικαταστήσουν με πρόθυμους και βολικούς, δεν πέτυχε. Ο στόχος τους ήταν τα ανδρείκελα των συμφερόντων και των επιχειρηματιών να μας αντικαταστήσουν και να βάλουν τη θηλιά στο λαιμό του ΣΥΡΙΖΑ και στο λαιμό της Ελλάδας, για να γίνουν τα πράγματα όπως τους βολεύει.
Είναι ολοφάνερο ότι φοβούνται εκείνο που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διασφαλίζουν. Φοβούνται τα δικαστήρια και τη Δικαιοσύνη. Φοβούνται την Ελλάδα δυνατή, με την επέκταση της μέσω της ΑΟΖ. Την Ελλάδα έξω από τα Μνημόνια, με εθνική κυριαρχία, στα χέρια του ελληνικού λαού και όχι της Διαπλοκής. Για αυτά μας χτυπούν, αλλά τα σχέδιά τους απέτυχαν και η φύρα ξεχώρισε από το στάρι. Στεκόμαστε ακόμη όρθιοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Μείναμε ακλόνητοι στον αγώνα, για να φύγει από τη χώρα μας το σκοτεινό πέπλο της Διαπλοκής και για να μη ξαναγυρίσουν εκείνοι που μας έδεσαν στα δεσμά του χρέους και της ανάγκης.
Μιλώ με κάποιους συναγωνιστές και συμπολίτες που εκφράζουν δικαίως την ανησυχία τους, γιατί παρασυρμένοι από την παραπληροφόρηση και τα ψέματα των καναλιών των επιχειρηματιών και των συμφερόντων, επηρεάζονται από το θέατρο που στήθηκε εναντίον μας. Πρέπει να παραδεχτώ, φίλες και φίλοι, ότι τους νιώθω. Είναι όμως τιμή κάθε Ανθρώπου και κάθε Έλληνα, να τον χτυπούν όταν αυτός υποστηρίζει την Αλήθεια, όταν μένει αμετακίνητος στην πάλη για τα Ιδανικά και τις Αρχές του, στην πάλη για την Πατρίδα!
Κάποιοι, δεν κατάλαβαν, έπεσαν στην παγίδα, πίστεψαν στην παραπληροφόρηση. Όμως, "εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό", συναγωνιστές και συναγωνίστριες, όπως έγραψε και ο εθνικός μας ποιητής, ο Διονύσιος Σολωμός. Και είναι εθνική μας υποχρέωση, να διακρίνουμε την αλήθεια, ακόμη και μέσα από το σκοτάδι.
Δεν έχει αλλάξει τίποτε από την τελευταία φορά που κάναμε δηλώσεις, ούτε πρόκειται να αλλάξει. Η ελληνική λέξη «Μακεδονία» σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε εδώ, ενωμένοι, εγγυητές της Σταθερότητας, της Δημοκρατίας, της Προόδου, της ελεύθερης Ελλάδας, της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η αλήθεια που μεταφέρουμε στην κοινωνία θα διαλύσει όλες τις σκιές και θα επιβάλλει τη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου