Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Μεγάλες καταστροφές από τον πόλεμο της φωτιάς !!!Το Μάτι δεν υπάρχει πια !!!!

Î•Î»Î»Î¬Î´Î±Η φράση του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου “ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί”, αποδίδει, δυστυχώς, με απόλυτη ακρίβεια τα όσα φοβερά έχουν συμβεί εκεί.
Πυκνοκατοικημένο, μέσα στα πεύκα, το παραθεριστικό κέντρο μέσα σε δευτερόλεπτα.
Το πρωί εντοπίστηκαν ακόμη 25 νεκροί, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά στην Αργυρά Ακτή, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη. Προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις φλόγες, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς εγκλωβίστηκαν σε περιοχή με βράχια. Παρότι η θάλασσα δεν απείχε παρά 15 μέτρα δεν μπόρεσαν να φτάσουν. Εκεί επιχειρούν τώρα πυροσβέστες και αστυνομικοί.
Οι 25 αυτοί νεκροί προστέθηκαν στους ήδη 24
που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ώρες.
Ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου εκτιμά ότι ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές κάνει λόγο για 1000 καμένα σπίτια και 300 οχήματα.

Θαλάσσιες έρευνες 

Έξι περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και διαφορα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης και εντοπισμού αγνοουμένων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των συνεργείων και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τα σκάφη του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα απεγκλώβισαν από τις παραλίες 696 άτομα, ενώ από τη θάλασσα διέσωσαν 19 άτομα. Ανέσυραν, όμως, και τέσσερις νεκρούς -τρεις γυναίκες και ένα παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου