Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ανδρονίκου Κωνσταντίνος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται και εσωτερικός χώρος

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ
Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1992. 

Μεγάλωσα στην Αριδαία, την οποία και αποκαλώ «ζωοδόχο μου». 

Από τα μαθητικά μου χρόνια ανέπτυξα το αίσθημα της συλλογικότητας καθώς και εθελοντική δράση σε διάφορες ομάδες του τόπου μας, όπως ο ΦΟΑ και ο ΕΟΣ Αριδαίας, καθώς και στην ομάδα που έδωσε πνοή στο πρώτο Green Festival και στο πρώτο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι το 2007, θεσμοί που αγαπήθηκαν και δεν υπάρχουν πια.

Μιλάω Αγγλικά, Ρωσικά, Βουλγάρικα, Γαλλικά και Φαρσί.

Το 2010 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Κομοτηνή
, στο τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ όπου ειδικεύτηκα στην Ρωσική γλώσσα και στις σχέσεις των χωρών του Εύξεινου Πόντου. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-4 έκανα Erasmus στο Πανεπιστήμιο Κλιμέντ Οχρίντσκι της Σόφιας με δεύτερη γλώσσα την Βουλγαρική και παράλληλα έκανα πρακτική στο Κέντρο Πολιτισμού της Ιρανικής Πρεσβείας, όπου απέκτησα το Α1 επίπεδο στα φαρσί.

Από το 2015 μέχρι το 2016 υπήρξα δόκιμος ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου.

Το 2016 αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου και μετακόμισα στην Μόσχα όπου έκανα το μεταπτυχιακό μου πάνω στην πολιτική ανάλυση και την διακυβερνητική στρατηγική στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΞ της Ρωσίας MGIMO, όπου κι εργάστηκα για μισό χρόνο ως βοηθός αρχισυντάκτη του επιστημονικού περιοδικού "Law and Governance.21st century".

Αυτή την στιγμή εργάζομαι ως μεταφραστής και αρθρογραφώ σε διάφορα site της Ελλάδος και της Ρωσίας.

Έχω συμμετέχει σε σειρά συνεδρίων και ημερίδων με θέμα τις διεθνείς σχέσεις, την στρατηγική και την δημόσια διπλωματία σε Ελλάδα, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καζακστάν κλπ. με σημαντικότερη στιγμή την συμμετοχή στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων του Σότσι το 2017 ως υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής. 

Θεωρώ την συμμετοχή στα κοινά, χρέος όλων των σκεπτόμενων νέων ανθρώπων, κυρίως σε ευλογημένες περιοχές όπως η Αλμωπία μας, όπου οι δυνατότητες και οι αναξιοποίητες ευκαιρίες είναι πάρα πολλές.

1 σχόλιο: