Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ντιμπέιτ αρχηγών: Συμφώνησαν σε τέσσερις ενότητες και μία «ελεύθερη» ερώτηση

debate-pic-enaΣτο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθεί το debate των πολιτικών αρχηγών της 1ης Ιουλίου φαίνεται πως προσεγγίζουν τα μέλη της διακομματικής επιτροπής, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια ημέρα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εαν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες τότε θα αναζητηθεί νέα ημερομηνία για την σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.

Σε κάθε περίπτωση κατά την σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής φαίνεται πως συμφωνήθηκε να χωριστεί ο διάλογος σε τέσσερις θεματικές ενότητες και στο τέλος οι δημοσιογράφοι να υποβάλλουν και μια «ελεύθερη» ερώτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις και επιπλέον 3 λεπτά στο τέλος για ελεύθερο επίλογο.

Σημειώνεται πως η ΝΔ πρότεινε τις εξής ενότητες:

- Οικονομία, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας,

- Παιδεία, υγεία, πρόνοια,

- Καθημερινότητα και ασφάλεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μπει ενότητα για εργασία αλλά και δημόσια διοίκηση και η τελική ατζέντα θα καθοριστεί πιθανότατα σε νέα συνεδρίαση της διακομματικής την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου