Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Έφη Ταμβίσκου : Σήμερα 1η Οκτωβρίου, τιμάμε τους συνανθρώπους μας της τρίτης και τετάρτης ηλικίας


η εικόνα προφίλ της Έφη Ταμβίσκου, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο Οι συμπολίτες μας αυτοί, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της Ελληνικής Κοινωνίας. Στις μέρες μας η προσφορά τους είναι ακόμη περισσότερο αισθητή, καθόσον, πέραν της μετάδοσης εμπειριών και γνώσεων, συνεισφέρουν με την αποδεκατισμένη σύνταξή τους στην οικονομική ενίσχυση παιδιών και εγγονών τους.
Ευτυχώς τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως και σε πάρα πολλά άλλα θέματα κοινωνικής πολιτικής, διευκόλυναν, την υποθετικά "αδύναμη" στο θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι σε θέση να παρέχει στους ηλικιωμένους αίσθημα ασφάλειας και αξιοπρέπειας, όπως άλλωστε δικαιούται ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας.
Προσωπικά στηρίζω τα προγράμματα αυτά, εφόσον είναι αποδεδειγμένα προς όφελος των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και κινείται σε πλήρη διαφάνεια ο τρόπος υλοποίησης τους. Εμμένω στην θέση να εκπονηθούν ακόμα περισσότερα και φυσικά να ενισχυθούν τα ήδη υπάρχοντα. Οι θεσμοί "Βοήθεια στο Σπίτι" Κ.Η.Φ.Η και το Γηροκομείο μας να συνεχίσουν να διατηρούν τον Κοινωφελή τους χαρακτήρα όπως μέχρι σήμερα με αρωγούς εκτός από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή, γιατί όχι την Εκκλησία (όπως στην περίπτωση του Γηροκομείου) αλλά και άλλους Κρατικούς Φορείς και Δημόσιες Υπηρεσίες. Ο δημόσιος χαρακτήρας τους πρέπει να διατηρηθεί για να παραμείνουν υψηλές οι υπηρεσίες φροντίδας, που ήδη τους προσφέρονται. Οποιαδήποτε απόπειρα καταστρατήγησης του διπλού αυτού χαρακτήρα (δημόσιου και κοινωνικού) θα με βρει απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να το αλλοιώσουν.
Απαιτείται πολιτική βούληση, διαρκής εγρήγορση και εκπόνηση ενός ουσιαστικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης καθόσον….
Η φροντίδα και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών δεν είναι απλά υποχρέωσή μας.
Είναι δείγμα πολιτισμού για τον οποίο θα κριθούμε από τις ερχόμενες γενεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου