Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Γιώργος Καρασμάνης :«Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για αποκατάσταση του χάους που επικρατεί στο Τμήμα Μητρώου του Ταμείου Νομικών»!

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΚαρασμάνηςΚατά το προηγούμενο διάστημα, η απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική που εφάρμοσε είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι συνέπειες της πολιτικής αυτής, που κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση είναι το απόλυτο χάος στο Ταμείο Νομικών και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα του Μητρώου Ασφαλισμένων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το εν λόγω τμήμα λειτουργεί με την υπεράνθρωπη προσπάθεια 4 μόνο υπαλλήλων, ενώ αριθμούσε κατά το παρελθόν 18 άτομα. Η αποψίλωση του τμήματος έγινε κατόπιν σωρείας αποσπάσεων και μετατάξεων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, με αποτέλεσμα λόγω της έλλειψης του απαιτούμενου υπαλληλικού προσωπικού, να στοιβάζονται δεκάδες χιλιάδες φάκελοι πολιτών οι οποίοι περιμένουν την διεκπεραίωση τους εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, κάτι το οποίο – υπό τις παρούσες απαράδεκτες συνθήκες – βέβαια είναι ανέφικτο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραρτήματα του Ταμείου Νομικών σε άλλα μέρη της Ελλάδας με αποτέλεσμα οι 4 υπάλληλοι να καλούνται να αντιμετωπίσουν υποθέσεις πολιτών από όλη την ελληνική επικράτεια.
Oι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι όμως αγωνιούν καθημερινά για το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις τους και άλλες εκκρεμείς υποθέσεις τους.
ΕΠΕΙΔΗ η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί.
ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία από μέρος των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των υπαλλήλων του τμήματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:
Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του συγκεκριμένου τμήματος , ώστε να δοθεί άμεση λύση στις δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις και υποθέσεις των ασφαλισμένων;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου