Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο Αλμωπίας


Το Δημαρχείο Αλμωπίας επισκέφτηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην περιοχή μας, μετά από σχετικό κάλεσμα της Δημ.ΤΟ Αλμωπίας.
Ο Υφυπουργός συζήτησε σε πολύ φιλικό κλίμα, με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ Χρήστο Μπάτση και τους συνεργάτες του, παρουσία του βουλευτή κ. Σταμενίτη, θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Δήμος Αλμωπίας
, κατεξοχήν αγροτικός δήμος, στηρίζει τη βιωσιμότητα του σε μεγάλο βαθμό, στη στήριξη της κεντρικής εξουσίας. Με αυτό το δεδομένο, η δημοτική διοίκηση παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση και ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου σε βασικά θέματα υποδομής των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, όπως είναι η μη υποβοηθούμενη άρδευση και η αγροτική οδοποιία. Υιοθετώντας μια νέα εποχή στη σχέση Δήμου – Κεντρικής Εξουσίας, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Υφυπουργό, ολοκληρωμένες, στοχευμένες  μελέτες αναβάθμισης του συνόλου των αγροτικών εκτάσεων, με σκοπό την άμεση χρηματοδότηση και υλοποίησή τους.
Επίσης στα πλαίσια των δημοτικών αρμοδιοτήτων σχετικά με τα αδέσποτα, ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Υφυπουργό προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον κοινό στόχο της ευζωίας αλλά και του περιορισμού των αδέσποτων, με την προϋπόθεση να μετατραπούν σε νομοθετικές δεσμεύσεις.
Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Δήμαρχος χάρισε στον καλεσμένο του βιβλία με θέματα σχετικά με την Αλμωπία δια μέσω των αιώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου