Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων και καταστημάτων


Συνελήφθησαν 2 άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 2 συνεργών τους

Διέπρατταν κλοπές οχημάτων που  χρησιμοποιούσαν για διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων και καταστημάτων που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές
των Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές (15 Απριλίου 2020) δύο άνδρες και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα ενεργώντας από κοινού το χρονικό διάστημα από 8 έως και 14 Απριλίου 2020, ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Συνολικά, διέπραξαν 12 διαρρήξεις - κλοπές και απόπειρες κλοπών από καταστήματα και οικία, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα, καθώς και 3 κλοπές οχημάτων, δύο από τα οποία χρησιμοποίησαν για διαρρήξεις καταστημάτων.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι προξένησαν πυρκαγιά σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα και το κατέστρεψαν ολοσχερώς, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν τα υπόλοιπα οχήματα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και ακόμη ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των κλοπών.

Σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, για παρόμοια αδικήματα, ενώ προσπάθησε να αποφύγει την σύλληψή του απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου