Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται μείωση και πώς την κατοχυρώνουν - Οδηγός

Ξεκινά η αναζήτηση της φοιτητικής στέγης - «Εχθρός» των φοιτητών ...Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο δεύτερο άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης-3-2020, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά και σε τροποποίηση του άρθρου αυτού που επήλθε με πρόσφατα κατατεθείσα στη Βουλή τροπολογία, δικαίωμα καταβολής του 60% των μισθωμάτων των μηνών Μαρτίου ή/και Απριλίου έχουν
:
1) Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μισθώνουν τα ακίνητα στα οποία έχουν τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τους και είτε έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης,  είτε έχουν υποστεί δραστική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους και σημαντική πτώση των εισπράξεών τους.
2) Οι μισθωτοί στους οποίους έχει παραχωρηθεί έναντι μισθώματος η χρήση πράγματος, κινητού ή ακινήτου, ή και των δύο μαζί, που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης, και αφορά σε επιχειρήσεις που ανήκουν στις προηγούμενες κατηγορίες.
3) Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ή σε ελεύθερους επαγγελματίες που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους ή υφίστανται σημαντική μείωση τζίρου λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού, εφόσον έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις εργασίας τους. Η έκπτωση 40% ισχύει για τα μισθώματα των που τυχόν καταβάλλουν για τις κύριες κατοικίες τους.
4) Οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τους τόπους μόνιμης διαμονής τους. Το δικαίωμα έκπτωσης 40% ισχύει για το ενοίκιο φοιτητικής στέγης του μηνός Απριλίου.
Η έκπτωση θα παρέχεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) τουλάχιστον ο ένας γονέας να είναι εργαζόμενος είτε σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, είτε σε επιχείρηση που έχει πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού .
β) η σύμβαση εργασίας του εργαζόμενου γονέα να έχει ανασταλεί.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΜΕΡΙΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΝΟΙΚΙΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή