Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ!


Γιώργος Καρασμάνης - Newpost.grΣε συνεχή επικοινωνία Πέμπτη 7 και  8 Μαΐου ήταν ο Γιώργος Καρασμάνης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, καθώς επίσης με τον Υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριο Τσάκα, και τον Πρόεδρο της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) Νικόλαο Μπουλαξή.
Αντικείμενο των επαφών, η απένταξη
των Γιαννιτσών από το Δίκτυο Φυσικού Αερίου που, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των συντοπιτών μας και των τοπικών φορέων. Όπως δε τόνισε στους συνομιλητές του ο πρώην Υπουργός, η απόφαση για απένταξη αδικεί κατάφωρα την πόλη και τους πολίτες των Γιαννιτσών που περίμεναν ¨πώς και πώς¨ το συγκεκριμένο έργο για την ποιοτική και οικονομική βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.
Οι εξηγήσεις που του δόθηκαν ήταν ότι το 2018 υπήρξαν κακοί σχεδιασμοί, κυρίως ως προς το νομοθετικό πλαίσιο και τα χρονοδιαγράμματα που δεν ήταν ρεαλιστικά, με τραγικότερο όλων την πρόβλεψη να γίνουν εντός του 2019, 11 χιλιόμετρα δικτύου χωρίς να έχουν αδειοδοτηθεί οι αναγκαίες εγκαταστάσεις, όπως πχ ο σταθμός αποσυμπίεσης. Κατέληξαν δε με τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθούν τάχιστα όλες οι ενέργειες για την επανόρθωση λαθών και παραλείψεων της προηγούμενης Κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΔΑ. Με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει κατηγορηματικά στον Γιώργο Καρασμάνη, ότι ο ίδιος αλλά και η Κυβέρνηση δεσμεύονται ότι το έργο θα γίνει και ότι προς την κατεύθυνση αυτή σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.
Σε ό,τι αφορά στις φήμες που διαρρέονται από δω και από κει ότι δήθεν «όλα γίνονται για να αναλάβει ιδιώτης τη διαχείριση της εκμετάλλευσης του Φυσικού Αερίου», θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτήν την ¨πόρτα¨ την έχει ανοίξει το νομοθετικό πλαίσιο του 2018 (4001/2011 όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο Σταθάκη με την προσθήκη 1Α στο άρθρο 90). Καθώς και η τιμή του Φυσικού Αερίου, σε ότι αφορά τους πολίτες-τελικούς καταναλωτές, ρυθμίζεται  από την ΡΑΕ.
Ο Γιώργος Καρασμάνης θα παρακολουθεί καθημερινά και από κοντά αυτό το τόσο σοβαρό για τα Γιαννιτσά θέμα και θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.
Ως προς την σύνδεση της Σκύδρας, της Έδεσσας και της Αριδαίας με τον αγωγό ΤΑΠ, παρατίθεται το Δελτίου Τύπου της 2ας Απριλίου 2018. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου