Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Στέφανος Χίος : Υλικό από την απόπειρα δολοφονίας του και οι πρώτες δηλώσεις του στην αστυνομία


xios-apopeira-5
Πλούσιο υλικό  με 4 βίντεο και 30 φωτογραφίες έχει παραδοθεί στα χέρια της αστυνομίας. Το εν λόγω υλικό φέρεται να καταγράφει τον δράστη της επίθεσης κατά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. Ο άνδρας που είχε στήσει καρτέρι στον δημοσιογράφο

έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια ήταν, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε εχθές ο ίδιος ο Στέφανος Χίος στις Αρχές, χαμηλού αναστήματος και με σχιστά μάτια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος είπε στους αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές και μάλιστα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες και ηχογραφημένες συνομιλίες με ανθρώπους που τον απειλούσαν και οι οποίες εξετάζονται από την αστυνομία. Ο Στέφανος Χίος θεωρεί ότι η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του έχει να κάνει με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας του, ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς έπαιρνε και ο ίδιος μέτρα ενοικιάζοντας αυτοκίνητα για να μη μετακινείται με το ίδιο όχημα.

Η αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η αστυνομία, φαίνεται ο δράστης να πλησιάζει με γρήγορες κινήσεις το αυτοκίνητο του Στέφανου Χίου και να πυροβολεί, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να ανοίγει η πόρτα του οχήματος και να βγαίνει έξω ο τραυματισμένος δημοσιογράφος. Επίσης σημαντικό στοιχείο στην έρευνα θα αποτελέσει και η σάρωση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των τελευταίων ημερών, έτσι ώστε να εντοπιστούν και εκείνοι που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο τον απειλούσαν.

Ο Στέφανος Χίος παραμένει στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε δωμάτιο της θωρακοχειρουργικής κλινικής φρουρούμενος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, ενώ από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε να του φέρουν ήταν ο φορητός υπολογιστής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου