Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ΔΗΛΩΣΗ του Σάκη Χατζηδημητρίου για το Συνδυασμό «Ενωμένοι για την Αλμωπία»

www.pozarnews.gr: Ανακοινώνει τους πρώτους 15 υποψηφίους ...
Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές και δέκα μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την παρούσα δημοτική αρχή, είναι εμφανής η παντελής απουσία οργάνωσης, σχεδιασμού και οράματος για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.
Δυστυχώς, οι σημερινοί διοικούντες - οι οποίοι κατά την προεκλογική περίοδο ισχυρίζονταν ότι είχαν έτοιμες λύσεις για όλα - αδυνατούν να διαχειριστούν ακόμα και τα ζητήματα της τρέχουσας καθημερινότητας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός
ότι κανένα, έστω και μικρό, έργο δεν έχει υλοποιηθεί από τη σημερινή διοίκηση, η οποία αρκείται μόνο σε άσκοπες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, ακόμη και μεταξύ των μελών της. Δείχνει να φοβάται την σκιά της.
Στο πλαίσιο αυτό μας βρίσκει αντίθετους η απόφαση της δημοτικής αρχής, να εξακολουθούν να συνεδριάζουν τα όργανα του Δήμου, αποκλειστικά και καταχρηστικά, μόνο «δια περιφοράς» και όχι με τηλεδιασκέψεις η και με φυσική παρουσία των μελών του Δ.Σ., τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Να μπορούν οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες να παρακολουθούν ζωντανά τον διάλογο, τις θέσεις και τις απόψεις των παρατάξεων και να κρίνουν με διαφάνεια.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει δυστυχώς να λειτουργεί χωρίς διαβούλευση και διάλογο. Φαίνεται ότι την ενοχλούν ο διάλογος και η γόνιμη αντιπολίτευση που ασκούμε.….. Δείχνει πως αντιλαμβάνεται το Δήμο, ως ένα προσωπικό κέντρο εξουσίας.
Και επειδή «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», με την αποχή μας, για την οποία σας προειδοποιήσαμε, κτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου, στην σημερινή δημοτική αρχή να αλλάξει τακτική , διότι στο τέλος με αυτήν την αυταρχική και επιπόλαια συμπεριφορά της, ο Δήμος μας θα έχει την τύχη του Χριστουγεννιάτικου έλατου της κεντρικής πλατείας της πόλης μας…!! Θα πληγωθεί επικίνδυνα και ίσως ανεπανόρθωτα …!!!
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, εμείς παραμένοντας πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας, του διαλόγου και της διαφανούς διαδικασίας, για να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, με συνεδριάσεις «δια περιφοράς» και εν κρυπτώ αποφάσεις, ασκήσαμε το ύστατο δημοκρατικό μας δικαίωμα της αποχής, για να σας αφυπνίσουμε.
Η ευθύνη για ότι συμβαίνει στον Δήμο είναι αποκλειστικά δική σας, διότι εσείς διοικείτε.
Εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την προώθηση του θέματος του ΓΠΣ και την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, είναι η ώρα να σταματήσετε να κρύβεστε και να συγκαλέσετε, άμεσα, αύριο, Δημοτικό Συμβούλιο διά ζώσης, με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων, τηρώντας τα μέτρα πρόληψης.
Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί…!
Προλαβαίνετε ..!
Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας….!
Για το συνδυασμό «Ενωμένοι για την Αλμωπία»,
Ο επικεφαλής
Σάκης Χατζηδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου