Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020

Περιοδεία Λάκη Βασιλειάδη στις πληγείσες από ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές

 
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, επισκέφτηκε σήμερα πληγείσες περιοχές του Δήμου Σκύδρας και της Δημοτικής Ενότητας Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δήμου Πέλλας, για να διαπιστώσει προσωπικά το μέγεθος της καταστροφής των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν την Πέλλα.

Κατά την περιοδεία του συνάντησε και συνομίλησε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, με Διοικήσεις και μέλη από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλατάδων, τον ΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλυβίων, και με παραγωγούς από το Λιποχώρι, τη Δάφνη και τον Άγιο Γεώργιο, όπου διαπίστωσε τις ζημιές και την εκτεταμένη καρπόπτωση.

Μετά το πέρας της περιοδείας, ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η ζημιά είναι εμφανής και αδιαμφισβήτητη. Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν βέβαιη απώλεια εισοδήματος, η οποία πρέπει να αναπληρωθεί. Η εκτίμηση του εύρους της καταστροφής πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και η αποζημίωση σε όσους επλήγησαν να είναι δίκαιη.

Η κινητοποίηση από τους συνεταιρισμούς των παραγωγών και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ήταν άμεση, από την πρώτη ημέρα. Από την πλευρά μου επικοινώνησα εκ νέου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον οποίο απέστειλα επιπλέον φωτογραφικό υλικό. Όσο περνάνε οι μέρες, το εύρος της καταστροφής θα φαίνεται περισσότερο. Τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν ήδη γνώση της καταστροφής. Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου, επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινίων

Παραμένω σταθερός στη θέση μου ότι πρόκειται για ζημία από πρωτογενές αίτιο και οι παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν δίκαια, μέσω του ΕΛΓΑ. Πρέπει η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δίπλα στους παραγωγούς, σε μία έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολη χρονιά. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσω την περιοδεία στις πληγείσες τοπικές κοινότητες της Πέλλας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου