Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Δήλωση Δημάρχου Αλμωπίας κ. Χρήστου Μπάτση :Εργαζόμαστε ενωμένοι για να πάμε την Αλμωπία μπροστά ΣυνεχίΖΟΥΜΕ

 Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες.

 Ένα χρόνο πριν ξεκίνησε η θητεία μας ως νέα Δημοτική Αρχή, μετά από ένα αποτέλεσμα στις 2 Ιουνίου 2019, ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, εξαιτίας του νέου εκλογικού νόμου “Κλεισθένης”, ο οποίος βασίζεται στην απλή αναλογική, δεν διαθέτoυμε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο . Έτσι, βάλαμε στο τραπέζι τις επιλογές μας και αναζητήσαμε την καλύτερη δυνατή λύση, βασιζόμενη σε ευρύτερες συνεργασίες

, πάντα με γνώμονα το καλό των δημοτών και του Δήμου μας. 

 

Η προσπάθεια μας αυτή όμως δεν "αγκαλιάστηκε" από πολλούς.

Ας μην ξεχνάμε ότι ακριβώς μετά τη δεύτερη Κυριακή μαθαίναμε κάθε μέρα αριθμητική. Ζήσαμε μια κατάσταση, που ενώ θεωρητικά υπήρχε διάθεση για συνεργασία,  στην πραγματικότητα κάποιοι σχεδίαζαν να εγκλωβίσουν τη Δημοτική Αρχή,  με σκέψεις περί δημιουργίας "πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης". Φυσικά, όλα αυτά μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2019, οπότε  ανακοινώθηκαν οι διορθωτικές νομοθετήσεις καθώς σε όλη την χώρα φαινόταν η αδυναμία του Κλεισθένη, που στην θεωρία όλοι μιλούσαν για συνεργασίες, αλλά στην πραγματικότητα νοιάζονταν μόνο για τις θέσεις. Αφουγκραζόμενοι την κοινή γνώμη  η οποία ήταν ξεκάθαρα υπέρ των συνεργασιών, αποφασίσαμε να συμπράξουμε  με την παράταξη «Αλμωπία Ψηλά». Στη ζωή μου έχω μάθει να τηρώ το λόγο μου. Έτσι, ενώ μπορούσα να ορίσω τις πλειοψηφίες στα διοικητικά συμβούλια όλων των  νομικών προσώπων, συνεργαστήκαμε σύμφωνα με το πνεύμα του “Κλεισθένη”. 

 

Αποφασίσαμε λοιπόν να συνδιοικήσουμε με το συνδυασμό του κ. Παρούτογλου Νικόλαου, προσπαθώντας για το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα, να μπορέσουμε να παράξουμε έργο και όχι να μείνουμε στη θεωρία. Και μέχρι ένα σημείο το καταφέραμε. 

 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή μας η απόφαση για λύση της συνεργασίας είναι κοινή και δεν έχει να κάνει ούτε με εγωισμούς, ούτε με προσωπικές αντιμαχίες. Σχετίζεται ξεκάθαρα με τη διαφορά αντίληψης και απόψεων περί της λειτουργίας του Δήμου. Όπως έχω πει παλαιότερα, βασικός στόχος της Δημοτικής μας ομάδας είναι πρώτα η δουλειά και μετά οι επόμενες εκλογές. Οπότε, προσωπικά συμφέροντα, ανασφάλεια, εγωκεντρισμοί, ανταγωνισμός, δεν υπάρχουν. Μας ενώνει το κοινό καλό. Εργαζόμαστε ενωμένοι για να πάμε την Αλμωπία μπροστά ΣυνεχίΖΟΥΜΕ.

 

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και πιστεύουμε, αλλά περισσότερο ελπίζουμε, σε ουσιαστικές προτάσεις οι οποίες θα μπορούν και να υλοποιηθούν. 

 

Χρήστος Μπάτσης

Δήμαρχος Αλμωπίας

 

1 σχόλιο:

  1. ρε μπατση για αγραμματο σε εχουν κι εσυ τους εχεις βάλει τα γιαλια Κερνα τους καμια σοδα μπας και χονεψουν τον διασυρμο τους στις εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή