Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ενέργειες Λάκη Βασιλειάδη μετά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Πέλλα

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθεί από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στην Περιφερειακή Ενότητα, με το αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της νόσου COVID-19 και προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών για τη στήριξη των δομών υγείας της περιοχής.

Ο Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε εχθές εκτεταμένη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, με τον οποίο και συζήτησαν διεξοδικά την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Πέλλα. Ο Βουλευτής παραδέχθηκε ότι η προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αξιέπαινη. Τόνισε ότι η έκτακτη πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού ήταν καθοριστικής σημασίας. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών, υπάρχουν ακόμα ελλείψεις,

κυρίως σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό, τις οποίες ο Λάκης Βασιλειάδης συνέλεξε τις προηγούμενες ημέρες από τους υπεύθυνους των μονάδων, και μετέφερε στον κ. Κοντοζαμάνη. Παρουσίασε επίσης και τεχνικές ανάγκες που υπάρχουν, σε κάποιες περιπτώσεις. Τέλος, αναφέρθηκε και στις ανησυχίες των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομειακών μονάδων της Πέλλας. Ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι η Πέλλα και οι όμορες περιοχές, που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά, μπαίνουν σε προτεραιότητα και οι ανάγκες θα καλυφθούν άμεσα. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων.

Σε σημερινή επικοινωνία του Λάκη Βασιλειάδη με τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την μέχρι τώρα κατάσταση και τα ειδικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, ο Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε τη νοσοκομειακή μονάδα Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, όπου συνομίλησε με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Ευάγγελο Λόγγο και διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας.

Τις επόμενες ημέρες ο Βουλευτής θα επισκεφθεί τη νοσοκομειακή μονάδα Έδεσσας και τα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, με τους διευθυντές των οποίων βρίσκεται ήδη σε επαφή.

Ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όλο το προσωπικό των μονάδων υγείας έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό όλους αυτούς τους μήνες. Το ίδιο κάνουν και τώρα.

Αυτή την στιγμή τα πολλά λόγια δεν είναι χρήσιμα. Μόνο μας μέλημα πρέπει να είναι η τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εάν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, θα βγούμε σύντομα από αυτή τη δοκιμασία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου